Hasi ultrahang
Egészség
2022. jan. 5.

Hasi ultrahang

Újra elérhető az ingyenes hasi ultrahang szűrés Ózdon. Szerdánként várják az érdeklődőket a Lehel vezér úti rendelőbe. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

A térítésmentes hasi ultrahang szűrési lehetőség nagy népszerűségnek örvend városunk lakói körében. Az orvosi szolgáltató cég munkatársai szerdánként várják az érdeklődőket a Lehel vezér út 16. szám alatt található háziorvosi rendelőben. Az ultrahang hanghullámok segítségével alkot képet a testben zajló folyamatokról. Az ultrahang fájdalommentesen alkalmazható eszköz a betegségek idejében történő felismerésére. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Időpontot kérni a 06-30/694-5375-ös elérhetőségen lehet.

„Azért látogattam el ide, mert ha előjegyzést kérünk, akkor az négy-öt hónapba telik. Problémám van és szeretném megtudni mihamarabb, hogy mi a baj” - mondta Juhászné Gál Margit.

Fontos információ, hogy vizsgálat előtt már öt-hat órával nem szabad étkezni, azonban a folyadék fogyasztása ajánlott, hiszen ennek segítségével tudják még pontosabban megállapítani a szűrés eredményét. A város lakossága örül ennek a lehetőségnek.

„Én a páromat kísértem el, neki vannak problémái. Nagyon jó dolognak tartom ezt a lehetőséget, hogy ezt igénybe lehet venni Ózdon. Reméljük, hogy az eredmény is jó lesz” - nyilatkozta Bíró Mária.

Az eredményeket egyébként azonnal megtudják a páciensek, közvetlenül a szűrés után már kézhez is kapják a leletet. A megelőzés céljából történő ultrahangos vizsgálat, az egyes szervek betegségei mellett a daganatos elváltozások korai felismerésében, és az érbetegségek szűrésében is fontos szerepet tölt be. Ugyanennek a vállalatnak a munkatársai a koronavírusos megbetegedéshez kapcsolódó vizsgálatokat is végeznek. Ez azonban már térítést igényel.