Szülők közreműködésével
Oktatás
2022. jan. 20.

Szülők közreműködésével

Szív alakú kupakgyűjtőt helyeztek el tegnap a Bolyky Tamás Általános Iskola udvarán. Két szülő segítségével készülhetett el a tároló.

Támogatás segítségével készülhetett el a második kupakgyűjtő városunkban. Régebb óta szeretett volna a Bolyky Tamás Általános Iskola tanári kara egy ilyen tárolót, ennek a kivitelezése azonban nagyobb összeget kíván. Két alsó tagozatos szülő segítségével azonban már az ő tulajdonukat is képzi egy ilyen fémből készült szív. Ezt tegnap helyezték el a bejárat mellett, amibe ásványvizes és üdítős kupakokat gyűjtenek.

„Iskolánk tanulói már évek óta nagyon lelkesen gyűjtik a PET palackok kupakjait. Hiszen tudják, hogy ezzel egy alapítványt támogathat az iskola, vagy pedig egy beteg gyermek mindennapjait tehetik szebbé. A kupakok eltárolása egyre nagyobb nehézséget jelentett az intézményünknek. Innen jött az ötlet, hogy erre valamilyen megoldást kellene találnunk” - mondta dr. Kocskáné Husonyica Krisztina, a Bolyky Tamás Általános Iskola ökoiskolai koordinátora.

Országszerte több városban fellelhetőek ilyen és ehhez hasonló kupakgyűjtők. A műanyag darabokból több zsáknyi felhalmozódott már az intézmény szertárában. Eddig egy miskolci lánynak gyűjtött az intézmény, azonban hamarosan egy új személyt támogatnak majd ezekkel.

„Nagyon sokan várnak gyógyuláshoz, műtéti beavatkozáshoz ezekből a tárgyakból. Igyekszünk majd keresni, talán még közelebbi, akár ózdi személyeket, elesetteket, akik várják azt, hogy valamilyen támogatásban részesülhessenek a gyógyulásuk érdekében” - nyilatkozta Keresztfalviné Németh Barbara, a Bolyky Tamás Általános Iskola diákönkormányzatot segítő tanára.

Még 2020 februárjában helyzeték ki az első gyűjtő szívet a Vasvár útra, amelybe bárki dobhat ilyen jellegű színes műanyagokat. A kezdeményezéssel városunk lakói közösen beteg gyermekeket, személyeket támogathatnak. A mozgalom az ózdiak körében nagyon népszerű.