Kohári Tiborra emlékeztek
Sport
2022. jan. 31.

Kohári Tiborra emlékeztek

A sportszervező tiszteletére első alkalommal rendeztek futsal-tornát. Az eseményen több ismert kispályás labdarúgó is pályára lépett.

Szomorú apropóból várták a szervezők az érdeklődőket a Marosi István Városi Sportcsarnokba a hétvégén. Kohári Tiborra emlékeztek, akinek neve a hosszú évek alatt összeforrt a helyi labdarúgással. Sportszervezőként tevékeny részese volt a korabeli kispályás teremtornák megrendezésének. Később szintén az ő nevéhez fűződött az ózdi futsalcsapat létrehozása és felemelkedése egészen a legfelső osztályig.

„Ő Budapesten élt sokáig, és a család miatt hazaköltözött Ózdra, és igazából mi onnantól kezdve ismerjük Tibi bácsit, aki tulajdonképpen a fociba szállt be, és sok éven keresztül a futsalt egészen a legalacsonyabb osztályból felvitte az NB1-be. Ami szervezőtevékenységet, munkát beletett, pénzt, energiát nem sajnálva, ezt jelentette nekünk Tibi bácsi” - mondta Füleki Csaba, szervező.

A megmérettetést az Ózd Városi Sportegyesület vezetőségének tagjai segítették tető alá hozni. A résztvevő csapatok meghívásos alapon mérték össze erejüket. A szervezők azokat a gárdákat keresték meg, akiknek közös kapcsolódási pontjuk Kohári Tibor volt. Így a mezőnyt vasárnap a Flamengo együttesére épülő Közösen Ózdért, az Ózd Városi Sportegyesület, amit az elmúlt két évtized meghatározó ózdi labdarúgói alkottak, az Ózd-Sajóvölgye és a Kazincbarcikai Ördögök fantázia nevű csapatai jelentették. Utóbbi több ismert futballistát is felvonultatott, így a kilátogatók több futsal- és strandlabdarúgó magyar válogatottat is láthattak, de pályára lépett még Irhás Ignác volt nagypályás NB1-es játékos, és kuriózumként az országosan ismert sztárügyvéd dr. Lichy József szintén részt vett az eseményen.

„Tibi bácsit nagyon-nagyon szerette mindenki a csapaton belül is. Nyilván ez egy szomorú dolog, ami miatt össze kellett gyűlnünk. Nem volt kérdés számomra sem és a többiek számára sem, igaz, hogy messzebbről kellett összejönnünk, de az ő személye miatt itt kellett lennünk és tiszteletünket tennünk a játékunkkal, igaz már nem vagyunk fiatalok, mert ő már jó néhány évvel ezelőtt volt a technikai vezetőnk. Viszont Tibi bácsi hiánya megpecsételte a futsalt is, mert ő tett számunkra mindent” - emelte ki Vígh Ferenc, a Kazincbarcikai Ördögök játékosa.

A cél elsősorban az emlékezés és a tiszteletadás volt. Ennek megfelelően végig rendkívül sportszerű mérkőzéseket játszottak a felek kimagasló színvonalon. A körmérkőzések után az első helyen a Közösen Ózdért végzett, míg a képzeletbeli dobogó második fokára a Kazincbarcikai Ördögök állhattak fel. A bronzérmet az Ózd Városi Sportegyesület szerezte meg. A legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtókat külön díjazásban részesítették. A gólkirályi címet Váradi Alex nyerte. A legjobb mezőnyjátékosnak Titkó Krisztán bizonyult, míg a legjobb kapus Venczel Viktor lett. A rendezvény megálmodói a tervek szerint hagyományőrző jelleggel a jövőben minden évben lebonyolítják az emléktornát.