Elfogták a körözöttet
Rendőrség
2022. febr. 16.

Elfogták a körözöttet

Többszörös körözés volt érvényben azzal a férfivel szemben, akit a rendőröknek most sikerült elfogni. Nem működött együtt a hatóságokkal, de végül a csuklóján kattant a bilincs.

Ismét hatékony akciót hajtottak végre az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai. A járőrök egy ismerősnek tűnő gépjárművet állítottak meg a Munkás úton. A sofőr ellen több elfogatóparancs is érvényben volt, vagyis korábban összesen két év börtönre és tíz hónap fogházbüntetésre ítélték. A rendőrökkel nem működött együtt, így követni is kellett.

„Az Ózdi Rendőrkapitányság közrendvédelmi állományában szolgálatot teljesítő két kollégám szemfüles módon a férfit felismerték. A férfi megpróbált elmenekülni előlük, de kollégáim  helyismeretüket és rutinjukat felhasználva a már szökésben lévő személy után eredtek, elfogták, megbilincselték. A kapitányságra előállították, majd átkísérték Miskolc város fogdájára” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Az esethez hozzátartozik, hogy az egyenruhások egészen az Újtelepig követték az autót. Ott a sofőr kiszállt, és csak a romos banképületnél sikerült elkapni az egyenruhásoknak.

Az akció nem messze az újtelepi templomtól ért véget. A rendőrség munkatársai mindenkit arra kérnek, hogy amennyiben olyan személy holléte jut tudomásukra, akik ellen büntető elfogatóparancs van érvényben, mihamarabb értesítsék a hatóságokat. Fontos, hogy, aki ellenszegül a törvénynek az ráfázhat, ugyanis amennyiben az elkövető elmenekül a helyszínről komolyabb büntetésre is számíthat.

Viszonylag sokan próbálnak meg túljárni a hatóságok eszén, de a napi statisztikákból is látszik, hogy a legtöbben rövid időn belül rendőrkézen végzik. Remek példa erre, hogy Magyarország területén a 2022. február 15-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban az egyenruhások 214 személyt fogtak el, közülük 53 embert az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 77 főt pedig bűncselekmény elkövetésén értek tetten.