Több mint fél millió forint gyűlt össze az Ózdi Almási Balogh Pál Kórház javára a Digitális Erőműben rendezett jótékonysági bálon
Kultúra
2022. márc. 21.

Több mint fél millió forint gyűlt össze az Ózdi Almási Balogh Pál Kórház javára a Digitális Erőműben rendezett jótékonysági bálon

Több mint fél millió forint gyűlt össze a kórház javára azon a jótékonysági bálon, amelyet a Digitális Erőműben rendeztek. Számos ismert előadó szórakoztatta a nemes ügy mellé állókat.

Hosszú ideje hagyomány már városunkban, hogy intézményeket és szervezeteket támogatnak különböző rendezvények bevételével. Az elmúlt években többek között az Ózdi Szakképzési Centrum, az Ózdi Néptánc Egyesület, a Meteor Lövész Klub, az Ózdi Teknőc Futó Club, illetve az ÓMI Természetjárók Köre javára hívták életre az eseményt. A koronavírus járvány nehézségei miatt most úgy döntöttek a szervezők, hogy ebben az évben az Ózdi Almási Balogh Pál Kórháznak szervezik a gyűjtést.

„Az esemény szervezésében a Digitális Erőmű és személyzete, az Eke házaspár, a Rombauer Alapítvány és még sokan mások is tevékenykedtek. Ez egy intenzív két hónapos munka, nem egyszerű. De úgy látom, hogy beérett a gyümölcse” - emelte ki Dancsok Tamás, szervező.

Több résztvevő bizonyos okok miatt nem tudott jelen lenni az eseményen. Azonban így is sok híresség látogatott el szombaton városunkba. Csondor Kata, Csisztu Zsuzsa, Ördög Tibor „Csipa”, valamint a Fővárosi Nagycirkusz artistái is megjelentek. Elsőként lépett a színpadra Malek Andrea és zenekara, a Soulistic. Az együttes 2016-ban alakult. A formáció nagyon különleges, hiszen a jazz és az r&b stílust ötvözi a magyar népzenével.

„Magyar népdalokat dolgozunk fel, illetve saját gospel dalokat is játszunk. Ezeknek a keverékét hoztuk most erre a jótékonysági koncertre. Ez egy húsz állomásos turnénak is a kerete” - mondta Jáger Bandi, a Soulistic zenekar tagja.

Körülbelül háromszáz ember foglalt helyet az asztaloknál és nézték végig az előadásokat. Több mint fél millió forint gyűlt össze. A befolyt összeget majd egy későbbi időpontban adják át.