A víz világnapja és az internet használata is ötvöződött a Csobogó nevű, időseknek szervezett programon
Kultúra
2022. márc. 24.

A víz világnapja és az internet használata is ötvöződött a Csobogó nevű, időseknek szervezett programon

A víz világnapja jegyében szerveztek programot az Árpád Vezér Úti Fiókkönyvtárban. A Csobogó nevű eseményen az Irodalombarát Nyugdíjas Klub tagjai vettek rész.

Ismeretterjesztő és szépirodalmi könyvek, illetve fotók is árulkodtak arról, mi volt a témája az Irodalombarát Nyugdíjas Klub legutóbbi foglalkozásának. A közösség tagjai ennek keretében a víz világnapjához kapcsolódó programon vehettek részt. A Csobogó című esemény az Árpád Vezér Úti Fiókkönyvtárban zajlott, ahol egyébként a klub egyéb találkozóit is szervezik. Az Ózdi Városi Könyvtár munkatársa, Császár Éva színes összeállítással készült, amelyben a versek és a zene is előtérbe került. A klub tagjai örömmel látogatnak el a könyvtár által rendezett eseményekre.

„Négy éve vagyok tagja a klubnak. Nagyon szeretek olvasni, sok könyvet is kikölcsönzök. A programokat nagyon szeretem. Ma van például a vizek napja, tegnap pedig a Föld napja volt, de vannak programok karácsony előtt, Húsvét előtt és farsangkor is. Évike szépen megszervezi ezeket, nagyon szeretjük. Vannak versek, énekek, vetítések és ezeket nagyon szeretem, mert nyugdíjasként azért jó eljönni társaságba” - mondta Vizdák Imréné, az Irodalombarát Nyugdíjas Klub tagja.

A programon a víz körforgása, a vizek védelmének fontossága és egyéb olyan témák is szóba kerültek, amelyeknek éltető elemünk áll középpontjában. Az alkalmat közmondásokkal, versekkel, idézetekkel és zenével színesítették. Az Irodalombarát Nyugdíjas Klub egyébként már több mint harminc éve működik. A klubfoglalkozásokat pedig havi rendszerességgel tartják meg. A legutóbbit úgy szervezték meg, hogy abban két aktualitás is hangsúlyt kapjon.

„Az Internet Fiesta rendezvényhetünk is zajlik és így a kettőt ötvöztük, hogy a víz világnapja és az internethasználat együtt jelenik meg a mai foglalkozásunkon. Okos délutánra hívtuk a tagjainkat, ugyanis a víz világnapjával való ismerkedés során azt is gyakoroljuk, hogy hogyan tudnak információt keresni és búvárkodni az interneten” - nyilatkozta Császár Éva, az Árpád Vezér Úti Fiókkönyvtár gyermekkönyvtárosa.

A programon a klub közösségi oldalát kivetítőn is megtekinthették a tagok, amelynek használatával kapcsolatban sok értékes információt szerezhettek. Hiszen vannak, akik ehhez még csak nemrégiben csatlakoztak, így jelenleg még ismerkednek a rendszerrel. A későbbiekben zenével kísért képsorokban gyönyörködhettek az idősek, amelynek segítségével a világ tíz legszebb vízesését tekinthették meg. Ezek mellett a zuhatagok földrajzi elhelyezkedéséről, területéről és vízhozamáról is hallhattak érdekességeket. A program szünetében pedig teával és süteménnyel vendégelték meg őket.