Az év második témahetét tartotta meg a II. János Pál Általános Iskola és Óvoda
Oktatás
2022. ápr. 27.

Az év második témahetét tartotta meg a II. János Pál Általános Iskola és Óvoda

Az iskola névadójáról emlékeztek meg a II. János Pál Általános Iskola és Óvoda fiataljai és pedagógusai. Ezt összekötötték a fenntarthatósági témahét programsorozatával.

Az év második témahetéhez érkezett a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda. Ez az időszak a fenntarthatóság jegyében zajlik. A programsorozat részeként a templom környezetének rendezésében is segítettek a diákok, valamint ma délelőtt részt vettek egy szentmisén is, amely során az intézmény névadójára emlékeztek, ezzel összevonva a két eseményt.

„A mai nap, április 27. egyben az iskolanapunk is, hiszen ezen a napon avatták szentté iskolánk névadóját II. János Pált. Egy nagyon szép kiállítással készültünk erre a napra. A gyerekek a teremtésvédelem és a fenntarthatóság jegyében arról készítettek rajzokat, hogy mi is a szép az Isten által teremtett világban, mi az, ami számunkra megőrizendő” - mondta Kocska Ágnes, a II. János Pál Általános Iskola és Óvoda intézményvezetője.  

A szentmisét Mischinger Ferenc, római katolikus plébános tartotta az Ív Úti Szent Kereszt Felmagasztalása Templomban. A diákok közösen daloltak az énekkarral. A plébános ezt követően Szent János könyvéből olvasott fel. Jézus áldozatáról, Isten mérhetetlen szeretetéről, valamint II. János Pál pápa szentté avatásáról és ennek az elismerésnek a fontosságáról beszélt.

„Akit szentté avatnak az pont azt kapja meg, hogy az életének nem lesz vége, és amíg itt a Földön emberek lesznek, őt fogják tisztelni, mert fennmarad a neve. Példaképként állítják a többiek elé. Igazából erre a szentté avatásra kellene törekedni mindannyiunknak, hogy szentek legyünk, hogy példaképei legyünk a többieknek, mert akkor nem múlik el a szépségünk, mert valaki vissza fog emlékezni rá” - fogalmazott Mischinger Ferenc, római katolikus plébános.

A programsorozat folytatásában mesejátékot és bűvészelőadást tekinthettek meg a gyerekek. Az elkövetkező napokban Berndt Mihály, a Herman Ottó Intézet zajvédelmi szakreferense tart majd előadásokat, de környezetrendezés, zöldség- és virágültetés is várja a fiatalokat.