Fél évszázados múlt - kolbásztöltéssel készültek a Táblai Borversenyre
Kultúra
2022. ápr. 28.

Fél évszázados múlt - kolbásztöltéssel készültek a Táblai Borversenyre

Kolbászt töltöttek a Táblai Borverseny szervezői. A program szorosan kapcsolódik a pénteki megmérettetéshez, hiszen a vörös és fehér borok mellé ez a közkedvelt étel kerül majd az asztalokra.

A Táblai Borversenyt immár ötvenedik alkalommal rendezik meg városunkban. Ezen az eseményen az elmaradhatatlan, saját készítésű kolbászt fogyasszák majd a versenyzők. A szervezők tegnap az Apáczai Csere János Általános Iskola konyháján gyűltek össze, hogy elkészítsék a népszerű ételt a pénteki rendezvényre. Csutor László területi képviselő már évek óta részt vesz a fűszerezésben és a töltésben is.

„A kolbásztöltést azért kellett annak idején belevinnünk a versenybe, mert az az ember, aki bort iszik, az megéhezik. Segítünk nekik tovább iszogatni a bort, mert ha közben megeszi a kolbászt, akkor tovább bírja. Ez is egy helyi adottság, hogy mi kolbásszal meg tudjuk kínálni az embereket. A szervezők ezt annak idején kitalálták, és mi pedig eljöttünk segíteni egy páran. Én is, mint valamilyen szinten szakmabeli. Szeretem is csinálni és néhányan azt mondják, hogy értek is hozzá. Ízlik az embereknek a kolbász, amit feltálalunk” - mondta Csutor László, területi képviselő.

A töltésben egyébként minden résztvevő segédkezett. Keverték a húst, a bélbe töltötték, majd meg is szurkálták a darabokat. Medve József, a borverseny főszervezője szerint ezeken az alkalmakon a megjelentek mindig jól érzik magukat, lelkesedéssel érkeznek még több év után is.

„Ez egy baráti összejövetel tulajdonképpen, ahol mindenki ismer mindenkit. Ez egy borozgatós, beszélgetős est. Az a helyzet, hogy olyan időszakot élünk, amikor az emberek nem igazán találkoznak egymással. Ez az alkalom, amikor összejövünk arra szolgál, hogy megbeszéljük egymással, hogy ki hogy van és mit csinál. Ezzel el is telik az este” - emelte ki Medve József, a Táblai Borverseny főszervezője.

Körülbelül 35-40 kilogramm kolbász készült el a délután folyamán. A szervezők néhányat meg is sütöttek, amit közösen fogyasztottak el a vendégekkel. A többi holnap, az 50. Táblai Borversenyen kerül majd az asztalokra, ahol a helyi és környékbeli borászok mutatják be vörös és fehér boraikat egymásnak és a zsűrinek.