Sör, virsli, májusfa állítás, helyi fellépők és sztárvendégek. Az Ifjúsági Parkban ünnepeltek az ózdiak
Város
2022. máj. 2.

Sör, virsli, májusfa állítás, helyi fellépők és sztárvendégek. Az Ifjúsági Parkban ünnepeltek az ózdiak

Idén is sok érdeklődőt vonzott a május elsejei programsorozat városunkban. A legtöbben a helyi együttesek produkcióira voltak kíváncsiak. Sztárfellépő a Compact Disco volt.

Az Ifjúsági Park adott otthont a május elsejei programoknak városunkban. Az érdeklődők először a helyi fellépők produkcióit tekinthették meg. A szervezők igyekeztek úgy összeállítani a műsort, hogy minden korosztály megtalálja a kedvére valót.

„A tavaszhoz kötődően kellene, majd a májusfa díszítés után körjátékot kellene előadni. Aztán pedig arra gondoltam, hogy a nagyobb lányok karikázhatnak, a kicsik pedig leutánozzák őket, amit a nagyok már tudnak, táncolnak” - mondta Győrffi Katalin, az Ózdi Gyöngyvirág Néptánc Egyesület elnöke, művészeti vezetője.

Az Ózdi Szívbetegek Egyesülete is készült az alkalomra, valamint az Erica C. Dance School & Company csoportjai is színpadra léptek. A vállalkozó kedvű ózdiak sörivó és virsli evő megmérettetésen is részt vehettek. Emellett a park egész területén zajlottak különböző programok. Kutyákat nevezhettek gazdáik egy szépségversenyre, és a sakk szerelmesei is megmutathatták tudásukat.

„Azért látogattunk ki, mert ilyenkor nálunk hagyomány, hogy elvisszük a gyerekeket valahová és kikapcsolódunk így a családdal” - nyilatkozta Máté István.

Májusfát is állítottak, amelyet a jelenlévők közösen díszítettek. Ezen a napon városunkba érkezett Ásós Attila, aki egy népszerű tehetségkutató műsorban tűnt fel.

„Az elmúlt években kissé visszafogódott a pályám. Mármint a nyilvános közönség előtt. Fesztiválra nem nagyon járok, viszont privát rendezvényekre annál inkább. De ez nyilván annak is köszönhető, hogy több mint húsz éve csinálom ezt az egészet” - fogalmazott Ásós Attila, előadó.

Többek között előadta a Nélküled és a Megsárgult levél című dalokat is. Őt a Compact Disco zenekar követte a színpadon. Az együttes még 2008-ban alakult. 2012-ben pedig az Eurovíziós dalfesztiválon képviselték hazánkat. A délután folyamán legismertebb szerzeményeikkel szórakoztatták a közönséget.

„A romantikus dalok mindig visznek mindent természetesen. Tőlünk sosem álltak távol a romantikus dallamok. Ez valahogy az embereket mindig megérinti, úgyhogy ezek mindig működtek” - emelte ki Walkó Csaba, a Compact Disco énekese.

A nap utolsó fellépője pedig DJ Deka volt, aki leginkább retró slágerekkel szolgált az érdeklődőknek. A következő nagyobb esemény az Ifjúsági Parkban a kétnapos Hétvölgy Fesztivál lesz május 27-én és 28-án, amikor színes, családi és kulturális programok, koncertek garantálják a jó fesztiválhangulatot. Május 29-én pedig az apróságoknak kedveskednek majd gyereknap alkalmából.