Vereséget ért a sok eladott labda
Sport
2022. máj. 3.

Vereséget ért a sok eladott labda

Vereséget szenvedett a Lóci DSE a Marosi István Városi Sportcsarnokban. Az összecsapást 20-25 arányban nyerte a látogató hatvani női kézilabdacsapat.

Szoros összecsapásra volt kilátás a női NBII. Észak-keleti csoportjának 19. fordulójában. A Lóci DSE a Marosi István Városi Sportcsarnokban fogadta az OKTAT60 Hatvani KSZSE gárdáját szombat délután. Nagyszerűen kezdték az ózdi lányok a mérkőzést. Az első félidő derekáig folyamatosan 1-2 gól előnyben játszhattak. Sok labdát sikerült szerezniük, azonban a gyors indításaik rendkívül pontatlanok voltak. Ezeket a vendégek aztán könyörtelenül kihasználták, majd 7-7 után átvették a meccs irányítását. A félidőben 3 gólos hatvani vezetéssel vonultak öltözőbe a csapatok. A második felvonásban sem változott meg a találkozó összképe. A látogatók kontroll alatt tartották a játékot és jól védekeztek. A mieink nem találtak fogást támadásban. Végül 5 gólos vereséget szenvedtek. Végeredmény: Lóci DSE – OKTAT60 Hatvani KSZSE 20 – 25. A Lóci legeredményesebb játékosának Jakab Zsófia bizonyult, aki egymaga nyolc találatot szerzett.

„Nagyon-nagyon nehéz szezonon vagyunk túl a betegségek és a sérülések miatt. Még van három darab mérkőzésünk. Próbálunk arra felkészülni. Edzünk, aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz a vége. Nyerni szerettünk volna. Megpróbáltuk. Nem tudom mi volt a probléma. Megpróbáljuk ezt a következő hetekben kijavítani” - mondta Jakab Zsófia, a Lóci DSE játékosa.

A Hatvan csapatának szintén sok problémával kell megküzdenie. Elsődleges céljuk a bennmaradás kivívása. Ennek eléréséhez nagy lépést tettek ózdi győzelmükkel.

„Jelen pillanatban eljöttünk kilenc játékossal. Az edzéslehetőségeink nagyon kevesek. A kondíciónkon van mit javítani. A mi játékunkra csak azt tudom mondani, hogy ennél sokkal többet tud a csapatom. Persze ehhez kellene plusz játékos, több variációs lehetőség, hogy pihentetni is tudjam a lányokat. Mi azért jöttünk, hogy megszerezzük a két pontot és biztosan bent maradjunk” - nyilatkozta Bárány Zsolt, az OKTAT60 Hatvani KSZSE vezetőedzője.

A bajnokságból még három forduló van hátra. Két idegenbeli mérkőzésen kívül már csak egyszer, május 15-én 13 órakor lépnek pályára hazai körülmények között a lányok. Akkor a Kállósemjén együttesét fogadják az ózdi sportcsarnokban.