Az édesanyákat, a nagymamákat és a tavaszt köszöntötték a Kézenfogva Gondozóházban
Város
2022. máj. 5.

Az édesanyákat, a nagymamákat és a tavaszt köszöntötték a Kézenfogva Gondozóházban

Az anyák napját és a tavaszt ünnepelték a Kézenfogva Gondozóházban. A lakókat az Ózdi Szívbetegek Egyesületének tagjai köszöntötték. Szavalatokkal, énekekkel és tánccal készültek.

Tavaszköszöntő ünnepséget tartottak a Kézenfogva Gondozóházban. A programra nagyon sokan voltak kíváncsiak a lakók közül, akik már a délelőtt folyamán helyet foglaltak az intézmény kertjében. Izgatottan várták az előadást, amely már hagyománynak számít a szépkorúak életében.

„Mindig nagy szeretettel várjuk a szívklubosokat, mindig nagyon nívós és szép műsort adnak, és egy ilyen jeles napon, hogy együtt ünnepeljük az édesanyákat és a nagymamákat, külön köszönetet mondunk nekik” - mondta Medve Emese, mentálhigiénés munkatárs.

A Perdülő Nagyik is elfoglalták a placcot, esernyő és görög tánccal készültek. A tánccsoport 2014-ben alakult, akiket a szívklub tagjai alkotnak. A tánc szeretete és a mozgás öröme, a közösségi élet színesebbé tétele volt elsősorban a céljuk. A mai napra is több programmal készültek. Az Ózdi Szívbetegek Egyesületének tagjai már nem először kedveskednek kulturális műsorral.

„Ez még a második alkalom. Karácsony előtt gondoltunk arra a szív klub tagjaival és az énekesekkel, táncosokkal, hogy vállalnánk egy karácsonyi kis köszöntőt és nagyon jól sikerült. Nagyon aranyosak voltak az idősek, nagyon örültek neki. Ennek kapcsán jutott eszünkbe, hogy mivel most volt a Civil Házban egy anyák napi rendezvényünk, annak ellenére olyan aranyosak voltak a lányok, hogy vállalták a mai napon is a szereplést, eljöttünk az idősekhez, hogy megörvendeztessük őket” - nyilatkozta Levora Sándorné, az Ózdi Szívbetegek Egyesületének elnöke.

A versekkel, táncokkal tarkított előadást a nézők tapssal jutalmazták, voltak akik együtt énekeltek az előadóval.

„Jaj, izgultam, mint egy kis óvodás, hogy holnap ez a program, másnap másik, olyan felemelő érzés kimozdulni, emberek közé menni, mert most már nagyon kevésszer van rá alkalom” - fogalmazott Swarcz Ernőné.

Hét műsorszámmal készültek a klub tagjai, szavalatokkal, énekekkel és tánccal. Minden lakón látszott a meghatottság, nagy izgalommal várták a mai napot, hiszen elmondásuk szerint, felüdülést hoz mindenki életébe az ilyen és hasonló rendezvény.