Vitrinbe kerültek a relikviák
Sport
2022. máj. 11.

Vitrinbe kerültek a relikviák

Háromszázezer forintos adományt kapott az Almási Balogh Pál Kórház. Az árverésen elkelt labdákat Vincze Ottó és Görbicz Anita ajánlotta fel.

Lezárult az árverése azoknak a labdáknak, amelyek bevétele az Almási Balogh Pál Kórház javát szolgálja majd. Dancsok Tamás évek óta tevékenykedik annak érdekében, hogy segítse a várost. Faültetési akciói mellett licitálásokat is szervez, amellyel az egészségügyet kívánja támogatni.

„Negyedik éve szervezem ezt az adománygyűjtő akciót, amit Ez általában decemberben vagy januárban szoktam csinálni, attól függ, hogy hogy van rá idő. Most átcsúszott egy kicsit májusra. Szoktam szerezni különböző relikviákat a barátaimtól. Vagy aláírt pólókat, sporteszközöket, amit hírességek, sportolók vagy celebek írnak alá és ezt elárverezzük, az ebből befolyt összeget pedig átadjuk az ózdi kórház igazgatójának.” - fogalmazott Dancsok Tamás az adományozás szervezője.

Dancsok Tamás jó kapcsolatot ápol az ózdi származású válogatott labdarúgóval, Vincze Ottóval. A tavalyi év folyamán megemlítette neki ezt a kezdeményezést, amelyhez a sportoló lelkesen csatlakozott.

„A kedves párommal, Görbicz Anitával elhatároztuk, hogy mind a ketten felajánlunk egy-egy személyes ereklyét, ha lehet ezt mondani. Anita hozta a világ legjobb csapatának tartott és ötszörös BL győztes Győri Audi ETO KC minden játékosa által aláírt labdát és pedig személyesen írtam alá egy labdát, úgyhogy nagyon örültünk, hogy ezzel tudtunk segíteni és az külön öröm volt egy nagyobb összeget, háromszázezer forintot kaptunk a labdáért. Úgyhogy a szívem mosolyog és tényleg ózdi lokálpatriótaként, aki nagyon fiatalon elkerült a városból, ha van lehetőségem arra, hogy segíthetem szülővárosomat, akkor ezt mindig megteszem és kihasználom a lehetőséget.” - mondta Vincze Ottó válogatott labdarúgó.

A labdákat három magánszemély vásárolta meg. Elek István, Zvelihár Gábor és Dancsok Tamás. Nekik köszönhetően újabb támogatás folyt be a kórház javára, ezzel szolgálva az egészségügy munkáját.

„Egy sport szociokulturális ereklye egyébként önmagában is értékes tárgy, amit az erre készített kis üveg szekrényben kiállítunk, de ennek az ellentételezését ugye, ami befolyik ezeknek az elárverezéséből, ezt az összeget megkapja a kórház alapítványa. Ezt a kollégáink továbbképzésére, rekreációjára, némely alkalommal gyógyításra, illetve a betegek ellátására közvetlen módon is rá tudunk fordítani.” - nyilatkozta Dr. Bélteczki János az Almási Balogh Pál Kórház főigazgatója.

Hozzátette, hogy ami még fontosabb számukra, az a közösség visszajelzése, amely megerősítő és támogató. Ez jelzi nekik, hogy a környezetüknek szüksége van rájuk és hálásak a munkájukért.