Pattogott a labda a Digitális Erőműben – "Jónyer-kifli" néven sportteret avattak
Sport
2022. máj. 11.

Pattogott a labda a Digitális Erőműben – "Jónyer-kifli" néven sportteret avattak

Jónyer Istvánról neveztek el egy sportteret ma városunkban. A szabadidő eltöltésére alkalmas terület az asztaliteniszt kedvelők számára nyílt meg a Digitális Erőműben.

A Digitális Erőműben számtalan programot szerveznek. Legtöbbször koncerteknek és báloknak ad otthont az intézmény csarnoka. Azonban a vezetőség most egy új funkcióval bővítette a létesítményt. Ma ugyanis megnyitották a Jónyer-kifli sportteret, amivel az asztalitenisz játékosok fejlesztését és a sport megkedveltetését szeretnék elérni a fiataloknál és az idősebb korosztálynál egyaránt.

„Viszonylag nagy ez a csarnok, de annyira nem, hogy egyéb sportpályát tudtunk volna berendezni. Ezek könnyen mozgatható asztalok, a rendezvényeinket sem zavarják meg. Az asztalitenisz egy nagyszerű sport. Könnyű is volt megteremteni ennek a sportnak a feltételeit.” - mondta Lovas Lajos a Forum Hungaricum Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A területet keddtől vasárnapig vehetik majd igénybe az érdeklődők. Klubszerű rendszerben működnek majd. A hónapban még bárki díjmentesen kipróbálhatja, de később is kedvezményesen lehet majd pattogtatni a labdát az asztalokon. Az átadó ünnepségen részt vettek a Bolyky Tamás Általános Iskola pedagógusai és tanulói mellett a helyi sportegyesület vezetői is. Az eseményen jelen volt Riz Gábor, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos is. Kiemelte, hogy az élsportolók kitartása és elért eredményei ösztönző példaként szolgálnak a fiatalok számára.

„Ők példát adtak, mintát és számtalan gyermeknek ma is olyat tudnak felmutatni, amiért érdemes küzdeni és harcolni. Az ő eredményeik példaértékűek lehetnek egy másik generáció számra. Ma egy ilyen lehetőséget kínál a vezetőség, hogy ez a csodálatos létesítmény a gyerekek számára nyíljon meg sportlehetőségként is.” - fogalmazott Riz Gábor országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.

A meghívott vendégek Jónyer Istvánnal közösen vágták át a szalagot, majd ezt követően a négyszeres világ- és Európa-bajnok asztaliteniszező aláírta a molinókat. A sportember tizenhárom éves korában a Diósgyőri VTK játékosaként kezdte pályafutását, majd a Budapesti Spartacus klubhoz igazolt, itt versenyzett visszavonulásáig. A miskolci születésű sportoló nagyon jó kapcsolatot ápol a Digitális Erőmű vezetőjével.

„Voltam már itt kétszer, háromszor hamarabb is játszani. Kicsit a mozdulatokat kijavítani. Utána mikor megkeresett, akkor meglepődtem, hogy pont rólam szeretnék elnevezni ezt a teret. Megörültem neki, hátha a fiatalokat lelkesíti, hogy majd ők is szeretnék használni ezt a Jónyer-kiflit. De a mai viszonyok között már elég nehéz, mert nagyobb lett a labda, nem kell annyira hátra menniük már. De ez a Jónyer-kifli régen nem volt annyira rossz.” - emelte ki Jónyer István négyszeres világbajnok asztaliteniszező, a Nemzet Sportolója.

Az ünnepélyes átadót követően az újonnan vásárolt felszerelést a fiatalok használatba is vették. A legtöbben egy-egy szettet is játszhattak a sportolóval, majd egy dedikált labdával gazdagodtak.