Szezonzáró asztalitenisz versenyt rendeztek a hétvégén a Marosi István Városi Sportcsarnokban
Sport
2023. jún. 10.

Szezonzáró asztalitenisz versenyt rendeztek a hétvégén a Marosi István Városi Sportcsarnokban

Szezonzáró asztalitenisz versenyt rendezett a Mózdulj Meg Egyesület és a Digitális Spartacus a hétvégén a Marosi István Városi Sportcsarnokban.

Izgalmas leütések és messze pattanó labdák zaja töltötte meg a hétvégén a városi sportcsarnok falait. Az asztalitenisz versenyen több korosztály is megmérette tudását. A serdülő fiú versenyzők mellett jelen volt a felnőtt korosztály, akik egyéni és nyílt páros mezőnyben is indultak. De a számos jelentkezőnek köszönhetően női mérkőzést is tudtak rendezni. Az egyik főszervező a helyi asztalitenisz klub, a Digitális Spartacus volt.
 
„Ez a Digitális Spartacus Sportegyesületnek a szezonzáró versenye. Ugye azt tudni kell, hogy ez most egy új csapat, ami először indult el a megyei bajnokságon. A Digitális Erőműben van a termünk, és az ózdi Spartacusnak úgymond emléket állítunk, ezért lett a nevünk Digitális Spartacus. És lement a bajnokság, ahol mi ugye az első évben középen végeztünk, az ötödik helyen, amit jónak gondolunk. És szerveztünk egy ilyen szezonzáró versenyt” - mondta Oláh Zsolt Béla, a Digitális Spartacus asztaliteniszezője.

A versenyre az ország több városából is érkeztek. Volt, aki Szerencsről, Tiszaújvárosból jött, de felvidéki résztvevőket is köszönthettek a szervezők. Akadt olyan is, aki más településről tért vissza szülővárosába, hogy részt vegyen a barátságos mérkőzéseken.

„Itt végeztem a gimnáziumban, aztán elkerültem Tiszaújvárosba, ahol mi alapítottunk egy amatőr egyesületet amit EAC-nak hívtak, most már Brass-Fitnek hívják és a Brassai Középiskolában működik. Megyeiben, NBIII-ban, hol így hol úgy játszunk, és onnan jöttem most vissza nagy örömmel Ózdra” - nyilatkozta Jakab Dénes, a Brass-Fit Sport Egyesület asztaliteniszezője.

Az sporteseményen résztvevők számára is nagy meglepetés volt, hogy előzetes bejelentés nélkül megjelent Jónyer István, aki 33-szoros magyar bajnok, 4-szeres Európa-, és világbajnok asztaliteniszező.

„Itt a Digitális Erőműben van egy nagyon jó játékterem. Ez az egyik. Nagyon sok barátom van nagyon régről is, és tulajdonképpen most el kell, hogy mondjam a Tiván Vendégházba jöttünk egy pár napra pihenni, és meghallottam, hogy pingpong verseny van. Na mondom, akkor nekem azonnal itt a helyem. Úgyhogy így választottam a mai napot, hogy akkor erre szánom, hogy itt nézem a pingpongot, hogy kicsit izzadjon a tenyerem is, mert én is játszanék szívesen” - tette hozzá Jónyer István, négyszeres világbajnok asztaliteniszező.

A női versenyzőknek Jónyer István adta át az érmet, ebben a kategóriában Váradi Noémi végzett az első helyen. Oláh Krisztián és Fűkő Zoltán nyerte a páros versenyt, míg a serdülő korosztályban Tiszóczki Ádám aratott győzelmet. Ők Riz Gábor, országgyűlési képviselőtől vehették át az aranymedált. A férfi egyéni versenyszám győztese pedig Oláh Krisztián lett.