Ózdon is sokan szurkoltak a Tour de Hongrie mezőnyének
Sport
2022. máj. 14.

Ózdon is sokan szurkoltak a Tour de Hongrie mezőnyének

Szélsebesen haladt végig Ózdon a Tour de Hongrie mezőnye. A nagymúltú körverseny az egész országot átszeli és most először városunkat is érintette a viadal nyomvonala.

1925-ben rendezték meg legelőször a Tour de Hongrie elnevezésű kerékpáros körversenyt. Akkor 510 kilométert kellett tekerniük a sportembereknek, idén pedig 792 kilométer volt a kijelölt táv. Az évek során számos változás történt, ennek is köszönhető, hogy most először városunkat is érintette a nagymúltú viadal. A bringások Bánréve felől érkeztek, majd egészen a Volyny József útig követték a 26-os főutat. A szervezők A Falu térségében egy időmérő kaput is felállítottak, itt volt egy kijelölt szurkolói zóna. A helyiek örültek a látványosságnak.

„Ózdnak egykor volt hírneve a kerékpáros berkekben. Én úgy gondolom, hogy annak, aki ózdinak érzi magát és a sportot szereti, mindegy, hogy milyenről van szó. Ózd lehetőséget ad rá, hogy egy ilyen versenyt megnézhessünk, jöjjön el és tapasztalja meg élőben.” - fogalmazott Schuller Ferencné.

„Ez egy élmény. Egy érdekes jó dolog. Fontos megnézni, mert azért nagyon sok külföldi van itt, akik kerékpárral eljönnek. Legalább látják, hogy milyen szép a táj. Meg ez a szép hely, ahol lakunk.” - mondta Rácz Jánosné. 

Kicsivel három óra előtt érkeztek meg az időmérő pontra. Ekkor több szökevény próbálta meg a lehető legnagyobb előnyt kiharcolni magának. Utánuk nem sokkal megérkezett a főmezőny. A megmérettetésen egyébként összesen 22 csapat 131 kerékpárosa, köztük 10 magyar versenyző állt rajtvonalhoz. De nem csak városunk határain belül készültek nagyon az eseményre. Az Ózdi Kerékpáros Egyesület „Kék kanyar” elnevezésű megmozdulása nyomán a Farkaslyuk utáni szakaszon köszöntötték látványos szurkolással a sportembereket.