Nemzetközi mezőny
Sport
2018. júl. 10.

Nemzetközi mezőny

Sportnapnak adott otthont a Városi Stadion műfüves pályája.

Az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat kilencedszer rendezte meg hagyományos kispályás labdarúgótornáját. A szervezést ezúttal pályázati forrás könnyítette meg, így a korábbi évekhez képest népesebb mezőnnyel, szlovákiai vendégekkel folytak a küzdelmek.

Reggeltől egészen délutánig pattogott a labda a Városi Stadion műfüves pályáján. A létesítmény ezúttal az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat sportnapjának adott otthont. A testület évről évre megrendezi kispályás labdarúgótornáját. Most az Újtelep és Kiserdőalja szociális rehabilitációját elősegítő pályázatnak köszönhetően könnyebb dolguk volt a szervezőknek.

„Ebben az évben sokkal könnyebb volt megrendezni, ugyanis pályázati összeghez jutottunk hozzá. Ez teljes egészében fedezte a kispályás labdarúgó torna költségvetését. Ezért kibővítettük a mezőnyt, hat helyett nyolc csapattal rendeztük meg” - nyilatkozta Váradi József, az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

Idén nemzetközi mezőny gyűlt össze, a nyolc együttes közül ugyanis kettő Szlovákiából érkezett. Az ózdiak meghívását Kálosa és Baraca községek csapatai is elfogadták. A rendezvénynek ebben az esztendőben volt különlegessége is. A roma nemzetiségi önkormányzat csapatát, a Flamengót alapító és irányító Váradi Aladárnak ajándékcsomaggal köszönték meg a több évtizedes munkát. Ahogyan Váradi József, a nemzetiségi önkormányzat elnöke fogalmazott, az edzőt mindenki elfogadja és szereti, elismerik azt a tevékenységet, amit a fiatalok érdekében végez.

„Egyrészt összetartjuk, másrészt egészséges életmódra is neveljük a fiatalokat. Örülök, hogy nemzetközi jellegű is lett, hogy Szlovákiából is jött két csapat. A Flamengo két csapatot tudott kiállítani. Ez az egyesület 1992-ben alakult, de 1976-tól működik Ózdon, a mostani már a negyedik generációja a klubnak” - fogalmazott Váradi Aladár, a Flamengo edzője.

A sportnapon résztvevő nyolc csapat először két csoportra osztva csapott össze egymással, kétszer tízperces mérkőzéseken. A továbbjutók aztán a helyosztókon bizonyíthattak, így először a bronzéremért, majd az aranyért játszottak a legjobbak. Az első helyet a Flamengo szerezte meg, megelőzve az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat csapatát. A harmadik a borsodnádasdi gárda lett. A tornán azonban ezúttal sem csak az eredmény volt fontos, hanem a sportszerű játék és a közösségkovácsolás is.