Sportszerű versengés
Sport
2019. febr. 25.

Sportszerű versengés

Farsangi labdarúgótornát rendeztek hétvégén a Marosi István Városi Sportcsarnokban.

A többéves hagyománnyal rendelkező megmérettetés szervezését ezúttal az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat vállalta magára. A kétnapos viadalra tizenkét csapat nevezett be. A rendezvény jól illeszkedett az Újtelep és Kiserdőalja szociális rehabilitációját elősegítő programba.

Egész hétvégén rúgták a bőrt a csapatok a Marosi István Városi Sportcsarnokban. A sokéves múltra visszatekintő Farsang Kupát ezúttal az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat szervezte, a megmérettetésre tizenkét helyi és térségi csapat érkezett. A torna része volt az Újtelep és Kiserdőalja szociális rehabilitációját elősegítő pályázatnak is, hiszen a sportnak kiemelt szerepe van a közösségépítésben.

„A legfontosabb a sportszerűség, és az, hogy mindenki jól érezze magát. Azon felül persze a fociban van versenyszellem, szerintem mindenki nyerni akar. Úgy gondolom, hogy elég jó meccsek lesznek, hisz jó csapatok jöttek össze” - mondta Váradi József, az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, a Flamengo csapatkapitánya.

A tizenkét együttes szombaton csoportokra osztva, körmérkőzéses formában mérte össze tudását, a legjobbak pedig a vasárnapi helyosztókon folytathatták szereplésüket. A találkozók játékvezetője is a sportszerű játékot tartotta a legfontosabbnak. Úgy tapasztalta, hogy a pályán is ez a szellem érvényesült, de a közönség küzdelmes, színvonalas meccseket láthatott.

„Sok alkalommal vezettem már kispályás mérkőzést. A játékosok sportszerűen játszanak, egymásra vigyáznak. Itt elsősorban a játék a lényeg, igaz, az eredmény is fontos. Eddig azt hiszem, az elvárásoknak megfelel” - emelte ki Balogh Oszkár Árpád, játékvezető.

A Farsang Kupát végül a házigazda Flamengo nyerte meg a Száva FC előtt. A dobogó harmadik fokára a Boca Juniors állhatott fel, miután a bronzmeccsen felülmúlták a Borsodnádasd gárdáját.