Hetven gyermek lépett színpadra a néptánc vizsga alkalmával az Olvasóban.
Kultúra
2022. máj. 22.

Hetven gyermek lépett színpadra a néptánc vizsga alkalmával az Olvasóban.

Évzáró vizsgát tartott az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola az Olvasó Színháztermében.

Ezen az eseményen mindig megemlékeznek a tánc világnapjáról is. Idén közel hetven gyermek adott számot tudásáról. Az eseményen vendégszerepeltek az Ózdi Néptánc Egyesület és a Szabad Szombat Táncegyüttes tagjai is.

24 éve működik városunkban néptánc oktatás. Az évek alatt számtalan gyermek fejlődött már Elekné Holló Hilda kezei alatt, akinek célja az, hogy minél több fiatal megkedvelje a táncot. Félévi és év végi vizsgát is kell tenniük a tanulóknak. Nem volt ez másképp most sem. Az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola diákjai az Olvasó Színháztermében léptek színpadra, hogy megmutassák, mennyit fejlődtek ebben a tanévben.  

„Egy kicsit nehezebb volt a felkészülés, mint egyébként, mert nem volt folyamatos. Két évig kimaradt a felkészülés gyakorlati része, így nehezebb volt a gyerekeket motiválni, de azt gondolom, hogy eredményes lesz. Akik eljöttek, nem fognak csalódni. A gyerekek nagyon ügyesek. Az pedig, hogy még nem úgy lépik első második osztályban a lépéseket, az nem annyira lényeges. Szeressenek táncolni, érezzék jól magukat a színpadon és ez a lényeg.” - mondta Elekné Holló Hilda néptáncpedagógus

Közel hetven gyermek lépett színpadra. Több meghívott vendég is jelen volt az eseményen. Markovicsné Demeter Edina, a Kazincbarcikai Tankerületi Központ igazgatója, Kellóné Mezőtúri Márta, az oktatási kulturális és sport bizottság elnöke, valamint Pappné Szalka Magdolna, az ÓMI nyugalmazott igazgatója is elfoglalta helyét a nézőtéren.

„Én azt gondolom, hogy mindenki kíváncsian és izgatottan várja a gálát. Elsősorban a szülők és a gyermekek izgulnak, de a meghívott vendégeink közül is sokan eljöttek és érdeklődéssel figyelik a rendezvényt.” - nyilatkozott Boros Géza, az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője

 Már nem csak a Bolyky Tamás Általános Iskolában, hanem a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvodában is működik néptánc oktatás, így mindkét intézmény növendékeit látták a jelenlévők. A délután folyamán a vizsgázó csoportok előadásában dunántúli és gömöri táncokat tekintettek meg. Vendég fellépőket is meginvitáltak, így az Ózdi Néptánc Egyesület és a Szabad Szombat Táncegyüttes is színpadra lépett. A belépőjegy megváltói egy élménnyel gazdagodhattak és azzal a tudattal is, hogy támogatták az iskola tanulóit.