Kezdődhet a munka
Város
2019. ápr. 5.

Kezdődhet a munka

Megtörtént a munkaterület átadása, hamarosan megkezdődhet a polgármesteri hivatal és a sportcsarnok energetikai korszerűsítése.

A kivitelező már elvégezte a felmérést, így átlátja a rá váró feladatokat. A rekonstrukciónak köszönhetően várhatóan jelentősen csökken majd a két épület üzemeltetésének költsége.

A Marosi István Városi Sportcsarnoknál találkozott Ózd város polgármestere az épület energetikai rekonstrukciójának kivitelezőjével. Itt a projekt felelősével, valamint a szakma képviselőivel egyeztettek, majd a munkaterület átadása is megtörtént. A csarnok 1989-ben épült, és bár a süllyedés miatt beavatkozásra volt szükség, jelentős felújítás az elmúlt három évtizedben nem történt. A projektben nemcsak ez az épület, hanem a Polgármesteri Hivatal is érintett.

„Főként energetikai fejlesztésről van szó, ami azonban a külső megújulást is magával hozza, és így a városképet is javítani fogja. De ami a legfontosabb, hogy alacsonyabb költségből lesz üzemeltethető ez a két épület. Mindkettőnek hatalmas rezsiköltsége van, ezek fognak csökkenni a felújítást követően. Egyéb problémák is megoldódnak, mint például a sportcsarnok beázása. Régóta várunk már arra, hogy végleges megoldást találjunk. Ennek a projektnek a keretében végre sikerült” - emelte ki Janiczak Dávid, polgármester.

A teljes projekt 300 millió forintos összegből valósul meg. A kivitelező már felmérte a két épület állapotát, így átfogó képet kapott arról, milyen feladatok várnak rájuk a következő hónapokban. Már a munkálatok ütemezésére vonatkozóan is megvannak a terveik.

„Szembesültünk azzal, hogy a tetőszerkezet elég rossz állapotban van, ahogy említették is. Sok helyen beázik, amit nekünk kell javítani, hogy ez további problémát ne okozzon. Így a munkákat a külső tetőjavítással fogjuk kezdeni. Miután ez megvan, jön a külső homlokzatszigetelés, ezután a nyílászárócserék, ezzel párhuzamosan a belsőépítészeti munkálatok” - mondta Jónás István, kivitelező, az Adakohavim Kft. mb. ügyvezetője.

A kivitelező cég ügyvezetője elmondta, igyekeznek minél hamarabb elkezdeni a munkát, így akár néhány héten belül hozzá is foghatnak. A polgármesteri hivatal tekintetében az európai parlamenti választás, míg a sportcsarnok esetében a bajnoki szezon befolyásolhatja az előrehaladást. A befejezést idén őszre tervezik, az energiamegtakarítás évente az 565 ezer kilowattórát is meghaladhatja.