Haladnak a munkák
Város
2019. máj. 9.

Haladnak a munkák

Jól halad a Polgármesteri Hivatal és a Marosi István Városi Sportcsarnok energetikai rekonstrukciója.

A kivitelező április elején vette át a munkaterületet, azóta a Városházán szinte teljes egészében elkészült a födém szigetelése és a napelemek telepítése. A munkák ütemezésekor arra törekednek, hogy egyik intézmény működését se zavarják.

Április elején vette át a munkaterületet a Marosi István Városi Sportcsarnok, valamint a Polgármesteri Hivatal energetikai korszerűsítésének kivitelezője. Akkor már túl voltak a két épület állapotának felmérésén, és kész tervekkel rendelkeztek a feladatok ütemezésére. Bár az időjárás az utóbbi hetekben nem volt kedvező, a munkavégzést azonban ez sem hátráltatta döntően. A sportcsarnok esetében jelenleg a küzdőteret nem érintő munkák zajlanak.

„Amint itt látszik, a tetőszigeteléshez szükséges anyagok deponálása megtörtént. A tetőszigetelési munkálatokat elkezdtük. Gyakorlatilag a belsőépítészethez szükséges anyag deponálása is folyamatban van, de a belső munkálatokat a bajnokság végéig nem kezdenénk el, nem akarjuk a belső rendezvények működését zavarni. Ezért a külső munkálatokra koncentrálunk, a tetőszigetelésre és a napelemrendszer telepítésére” - mondta Jónás István, kivitelező, az Adakohavim Kft. mb. ügyvezetője.

A kivitelező dolgozói egyszerre mindkét helyszínen jelen vannak. A Polgármesteri Hivatallal kapcsolatos tennivalók is jól haladnak, a dolgozók és ügyfelek biztonsága érdekében a munkaterületet szalaggal is körülkerítették. Itt azonban május huszonhatodikáig szünet következik majd a kivitelezésben.

A Városháza épületén a födém szigetelése és a napelemek telepítése szinte teljes egészében elkészült. Az európai parlamenti választások lezárultáig azonban szünetel a munka. A nyílászárók cseréje és a külső hőszigetelés csak azt követően kezdődik meg, hogy a kivitelezés ne zavarja a voksolást.

Az európai parlamenti választást, valamint a sportcsarnok esetében a szezon lezárását követően újabb munkafolyamatoknak láthat neki a kivitelező. A teljes projekt 300 millió forintos keretből valósul meg, a befejezést idén őszre tervezik. A korszerűsítéstől jelentős energiamegtakarítást vár a városvezetés.