Tartalmas vakáció
Város
2018. júl. 24.

Tartalmas vakáció

Sportolással, kézműveskedéssel és különböző ügyességi és kreatív játékokkal töltik szabadidejüket az ózdi gyermekek.

A „Gyerekesély az ózdi járásban” projekt nyári táborsorozatban két héten keresztül biztosítanak a dolgozó szülők gyerekeinek tartalmas elfoglaltságot. A turnus nem csak a szórakozásról szól, a fiatalok sokat tanulnak, és a szervezők igyekeznek kimozdítani őket a szürke hétköznapokból.

Gyermekzsivajtól volt hangos az Árpád vezér úti Közösségi Ház. A „Gyerekesély az ózdi járásban” elnevezésű projekt nyári eleméhez tartozó táborsorozatban vesznek most részt a fiatalok. A program célja nemcsak az, hogy tartalmas kikapcsolódási lehetőséget biztosítson, hanem az is, hogy segítse és kiegészítse a Gyermekjóléti Szolgálat munkáját. A napközis turnus központja a közösségi ház, de több helyszínen is folynak foglalkozások.

 „Alapvetően sportos tábort szeretnénk, de a kreatív foglalkozásokat is nagyon sokat tartunk. Az a célunk, hogy ne a számítógép előtt üljenek a gyerekek nyáron, hanem egy picit megmozgassuk őket. Ezért minden reggel a stadionba kezdünk. Az Ózdi Football Club biztosít nekünk minden délelőtt egy edzőt, és egy órán keresztül a tábor minden napján foglalkoztatja a gyerekeket. Úgyhogy egy jó kis sportos programmal indul a napunk, és utána indulnak be a kreatív programok” - fogalmazott Bányai Zsuzsa, szakmai koordinátor.

Minden nap változatos feladatok várnak a legkisebbektől a legnagyobbakig, mindenkire. Ottjártunkkor ügyességi vetélkedőben vettek részt, egy lufi segítségével kellett párokban táncolniuk.

„Én jól érzem magam itt. Szerintem azért jó ez a tábor, mert több gyereket is megismerhetünk, és sok helyre elmegyünk. Reggelente van foci, kézműveskedhetünk és számítógépezhetünk is, és jól érezzük itt magunkat” - nyilatkozta Tóth Dana.

Népszerű elfoglaltság a gyerekek körében a kézműves foglalkozás, ahol dekorgumikból virágot készítettek. A táborban az önfeledt szórakozás mellett új dolgokat is felfedeznek, illetve tanulnak a fiatalok.

„A gyerekek sokat tanulhatnak, és sokat megtudhatnak a természetről is” - mondta Schifter-Tartó Aisa.

„Tanulhatunk új dolgokat, kézműveskedünk, és szép dolgokat is csinálunk. Hűtőmágnest csináltunk eddig, most pedig virágot” - nyilatkozta Birta Lili.

A projekt szakmai gárdája szinte az egész nyarat végigtáboroztatja. Ebben az évben a közel 30 gyerek élvezheti a projektben a vakációt. A tervek között szerepel még a tűzoltóság meglátogatása és strandolás is, így rengeteg élménnyel gazdagodnak a nyár végére.