Megfelelő háttér
Város
2020. jan. 29.

Megfelelő háttér

Folyamatosak a munkálatok az Ózdi Ipari Park területén.

Jelenleg az útalap kiásása zajlik, és már az áramellátás kiépítése is megkezdődött. Ózd Város Önkormányzata azért pályázott a beruházásra, hogy a betelepülő vállalkozások számára minden feltételt megteremtsenek telephely kialakítására.

A közelmúltban kezdődtek, és folyamatosan zajlanak a munkálatok a táblai temetőhöz közeli részen. Az önkormányzat képviselői folyamatosan figyelemmel kísérik a kivitelezés menetét. A beruházásnak köszönhetően 22 hektáron közművesítenek. Ez magában foglalja közel egy kilométer út megépítését, víz- és szennyvízvezeték kiépítését, a villamosenergia-ellátás árokba fektetését, gázvezeték kialakítását, a távközlési hálózathoz való csatlakozást, és a közvilágítás létesítését is a területen.

„Eddig az ÉMÁSZ épített ki egy 20KV-os vezetéket, egy földkábelt és egy trafóállomást, ahonnan most a szerződött kivitelező fogja majd a 0,4KV-os áramellátást biztosítani. A kandeláberek, amelyek a közvilágítást biztosítják majd, napelemmel lesznek felszerelve” - nyilatkozta Fáklyáné Kürti Éva, projektmenedzser.

Jelenleg a humuszréteget szedi ki a markoló a hamarosan megépülő kiszolgáló út nyomvonalából. Ezt követően kezdik meg a feltöltést földdel, illetve olyan anyaggal, amely megfelelő szilárdságot és stabilitást biztosít majd az út alá. Egyébként a terület szélén egy ökológiai folyosó található, amely védett állat- és növényfajoknak ad otthont. A szabályok szerint bizonyos időszakban a földfelszíni munkavégzés tiltott, ezért a kivitelező cég munkatársai igyekeznek mielőbb elvégezni az ilyen jellegű feladatokat.

„Április közepéig az út részt meg kell építenünk a környezetvédelmi előírás miatt. Itt vad orchideák és védett kétéltűek vannak a lápos részben. Azokat meg kell védenünk, addigra meg kell építenünk itt az utat” - mondta Janó József, a Lasped Kft. építésvezetője.

A beruházás célja, hogy a befektetők számára vonzóbbá tegye városunkat. Az önkormányzat azért pályázta meg ezt a lehetőséget, hogy az érdeklődő vállalkozások számára olyan kiépített területet biztosítson, amely minden követelménynek megfelel. A tervek szerint a kivitelezés áprilisban fejeződik be.