Kedvező feltételek
Város
2020. máj. 7.

Kedvező feltételek

Jól haladnak a munkálatok az Ózdi Ipari Park területén. A mintegy egy kilométeres kiszolgáló utat már CKT réteggel is ellátták, jövő hét elejére tervezik az aszfaltozást.

A kivitelező cég munkatársainak nincs könnyű feladatuk, hiszen a területen igen magas a talajvízszint. Jelenleg a gázvezetéket fektetik le, az ivóvízellátó rendszert már megépítették, és ez igaz a Matáv alközpontjainak kialakítására is.

Folyamatosan zajlanak a munkálatok a Táblai temetőhöz közeli részen. Az önkormányzat képviselői rendszeresen kilátogatnak a beruházás helyszínére, és figyelemmel kísérik a kivitelezés menetét. Az Ózdi Ipari Park területén 22 hektáron közművesítenek. Eredetileg április harmincadikára kellett volna elkészülnie a munkálatoknak, azonban a járványügyi helyzet ezt nem tette lehetővé. A megfelelő hatósággal egyeztetve azonban sikerült kitolni a határidőt. Egyébként ugyanilyen okokból az aszfaltot sem egyszerű beszerezni. Janó József építésvezető elmondta, hogy a telepeket ilyenkor megrohamozzák a vállalkozók, azonban ide belátható időn belül sikerül megszerezni a megfelelő mennyiséget.

„Megépült az ivóvízellátó rendszer, a Matáv alközpontjai kapcsán a vezetékelés és a védőcsövezés megtörtént. Az út egy kilométer hosszúságában a CKT réteggel ellátás lezajlott. Ennek aszfaltozása jövő héten hétfőn kezdődik, három rétegben kerül rá aszfalt” - mondta Janó József, a Lasped Kft. építésvezetője.

Jelenleg a közműépítés folyik, pontosabban a gázvezeték lefektetésén fáradoznak a dolgozók. Nincs könnyű feladatuk, ugyanis a területen a talajvízszint igen magas. Ezért egyszerre körülbelül csupán harmincöt métert tudnak előrehaladni. A nyomvonal kiásását követően kiszivattyúzzák a vizet, homokkal töltik meg az árkot, majd erre helyezik rá a gázvezetéket, amelyet homokzsákokkal súlyoznak le. Az egyes részekről kinyert földet szintén ezen a területen használják fel. Az önkormányzatnak azért volt lényeges ezt a lehetőséget megpályázni, hogy az érdeklődő vállalkozások számára olyan kiépített területet tudjanak biztosítani, amely minden követelménynek megfelel.

„Ez rendkívül fontos Ózd városa számára, hogy létrejöjjön az az Ipari Park, amelytől azt reméljük, hogy a befektetők nagy számban fognak majd megjelenni, és kihasználják azokat az infrastrukturális lehetőségeket, amelyek most a projekt kapcsán kialakulnak” - hangsúlyozta Farkas Péter Barnabás, alpolgármester.

Hamarosan harminckét darab kandelábert fognak megépíteni közvetlenül az út mentén, ezekhez hálózati áram nem lesz szükséges, ugyanis napkollektoros rendszerrel táplálják majd meg. A tervek szerint egy hónap múlva elkészülnek a munkával.