Újra Hétvölgy Fesztivál Ózdon
Szabadidő
2022. máj. 26.

Újra Hétvölgy Fesztivál Ózdon

Színes programokkal várják az ózdiakat hétvégén az V. Hétvölgy Fesztiválon.

Az elmúlt három évben a koronavírus-járvány miatt elmaradt a mulatság, most azonban újra szórakozhatnak a helyiek. A szervezők jól ismert előadókkal kedveskednek a kilátogatóknak. A rendezvény helyszíne újfent az Ifjúsági Park lesz, ahol két színpadon zajlanak majd az események.

Utoljára 2019 májusában szervezték meg a Hétvölgy Fesztivált. A pandémia miatt az elmúlt három évben nem volt mód az esemény megvalósítására, idén azonban újra várják a helyieket az Ifjúsági Parkba. A két napos rendezvényen széles programkínálat fogadja a kilátogatókat. Az országosan jól ismert előadóművészek mellett, a szűkebb régió együttesei is megmutatják magukat. Az ilyen városi összejöveteleknek jelentős közösségépítő szerepe van.

„Ezeknek a fesztiváloknak jelentős közösségépítő hatása és jellege van, illetve összekovácsolja az embereket. Tudnak találkozni, tartalmas, minőségi időt együtt tölteni. És olyan koncerteket élvezni helyben, amire gyakran több száz kilométert kellene utazniuk, ha az ember szerelmese egy-egy előadónak. Változatos és sokszínű, több réteget kielégítő előadókat igyekeztünk ezalatt a két nap alatt felvonultatni.” - mondta Fábián-Dobos Eszter, az ÓMÉK művelődési ágazatvezetője

 Az ózdiak több helyszínen követhetik az eseményeket. A zenés mulatságon kívül a területen felállított vidámparkban is eltölthetik idejüket az emberek, illetve az árusok portékáiból is válogathatnak.

 

Az ötödik Hétvölgy Fesztivál során a kilátogatók kettő darab színpadon követhetik az eseményeket. Az egyik a már jól megszokott kőszínpad, a másik pedig a Bolyki főút és Árpád vezér út kereszteződésében felállított kis színpad lesz. A rendezvény időtartama alatta az autósok az érintett területen útlezárásra számíthatnak.

Az említett korlátozás a Bolyki főutat érinti. A közismert barkácsáruháztól a Civil Ház felé felkanyarodó út kereszteződéséig lesz a gépkocsik elől elzárva a terület. Pénteken délután öt óra húsz perctől Kollányi Zsuzsi indítja a fellépők sorát. Őt a Megasztár korábbi győztese, Radics Gigi követi. Utána a nemzetközileg is komoly hírnévre szert tett ózdi trash metal banda, a Remorse áll színpadra. Az estét az elektronikus zenét népzenei elemekkel elegyítő Balkan Fanatik zárja. Szombaton délután fél öttől indul a fesztivál. Akkor a Highland Bastards szórakoztatja a nagyérdeműt, ezt követően Dr. Brs, Singh Viki és Berkes Olviér érkezik. Az utolsó előtti fellépő az ózdi rock-blues zenekar, a Nagyanyám Blues-A. Az est sztárvendége pedig a Blahaluisiana együttes lesz. Vasárnap pedig a gyerekeké lesz a főszerep, akkor a Városi Gyermek- és Ifjúsági napra várják az apróságokat a parkban.