Két gólos vereség az utolsó hazai bajnoki mérkőzésen
Sport
2022. máj. 31.

Két gólos vereség az utolsó hazai bajnoki mérkőzésen

28-30-as vereséget szenvedett a Marosi István Városi Sportcsarnokban az ÓAM-Ózdi KC kézilabdacsapata az NB1/B felsőházának 9. fordulójában.

Az utolsó hazai fellépésén csapatunk kemény küzdelemre késztette a PLER-Budapest együttesét. A gólpárbajból végül a vendég csapat jött ki jobban, így mindkét bajnoki pontot elvitte Ózdról.

Az utolsó hazai mérkőzést rendezték pénteken a Marosi István Városi Sportcsarnokban az NB1/B felsőházának rájátszásában. Csapatunk a tabellán a harmadik helyen álló PLER-Budapest gárdáját fogadta. A mieink egész ősszel létszámgondokkal küzdöttek. Így volt ez ezen az összecsapáson is. Ennek ellenére csapatunk kemény harcra késztette a fővárosi alakulatot. A PLER jobban sáfárkodott a lehetőségeivel, így 4 gólos előnnyel vonulhattak szünetre. A fordulás után ugyancsak a látogatók akarata érvényesült. Az egész mérkőzésen több vitatható bírói ítélet született, aminek csúcspontjaként egy véleményes szituáció után kettős emberhátrányba került az ÓKC. A második játékrész derekán azonban már 24-24-es döntetlent mutatott az eredményjelző, elsősorban Tóth Patrik remek játékának köszönhetően. A hajrát jobban bírta a hosszabb kispaddal rendelkező vendég csapat, akik végül két gólos győzelmet arattak. Végeredmény ÓAM-Ózdi KC – PLER Budapest 28-30. Az Ózd ezzel a meccsel hazai pályán befejezte a bajnokságot.

Elégedett vagyok természetesen, mert egy nagyon jó meccset játszottak a fiúk. Nyilván hozzá kell tenni, hogy a kevés játékosunkból sokan nem álltak rendelkezésünkre, illetve olyan kézilabdázók is lehetőséget kaptak akik ifi meccset játszottak előtte. Sokszor volt lehetősége a vendégeknek, hogy lerázhattak volna, de a csapat nem adta fel. Nagyot küzdöttek, a szezonban nem először. Reméljük nem utoljára, mert még van egy meccs. Ebből lehet építkezni jövőre, hogy ezt a küzdést megtartjuk." - mondta Kocsis Csaba, az ÓAM-Ózdi KC vezetőedzője

A PLER-Budapest a bronzéremért hajt a rájátszásban, ezért minden egyes pontra szükségük van. A playoff összevont mezőnyének vetélkedése némi változatosságot jelent a csapatoknak, hiszen így több olyan gárdával mérhetik össze tudásukat, akikkel a nyugati alapszakaszban nem találkoznának.

Hát elég nyögvenyelős volt. Sajnos erre is számítottam. Ezek a mérkőzések, bár nekünk még nem tét nélküliek, de a játékosaim egész heti edzésmunkáján látszott a dekoncentráltság, így ez itt is megmutatkozott. Elég hosszú út volt ide Ózdra, baleset is történt. Nem mintha bármi kifogása lehetne a játékosaimnak. Négy és fél órát utaztunk, de az ilyen dolgok engem nem érdekelnek. Sokkal koncentráltabbnak kellett volna lennünk és magabiztosabban hozni ezt a mérkőzést.” - nyilatkozott Laurencz Szabolcs, a PLER-Budapest vezetőedzője

A szezon utolsó mérkőzését a tabellán hatodik helyen álló BFKA-Veszprém ellen vívja majd idegenben Kocsis Csaba legénysége.