Ózdi siker született a Gyöngyösön rendezett Sportlövészet Országos Diákolimpián
Sport
2022. jún. 3.

Ózdi siker született a Gyöngyösön rendezett Sportlövészet Országos Diákolimpián

Országos diákolimpiát nyert az Újváros Téri Általános Iskola diákja. Csépányi Zsombor Mór a Gyöngyösön rendezett Sportlövészet Országos Diákolimpián első helyezést ért el.

Korosztályában több mint hetven versenyzőt utasított maga mögé. A fiatalember két éve erősíti a Meteor Lövész Klub csapatát.

Csépányi Zsombor Mór lassan két éve foglalkozik a sportlövészettel. Általában hetente kétszer szokott edzeni. A döntő előtt egy megyei versenyen vett részt. Ott második helyezést ért el, így kvalifikálta magát a Sportlövészet Országos Diákolimpiának döntőjébe. A fiú egyébként a Meteor Lövész Klubnak is tagja, most azonban iskoláját, azaz az Újváros Téri Általános Iskolát képviselte. A csapat korán reggel indult el városunkból. Zsombor csak a verseny végén érkezhetett a lőállásba, azonban így is jól teljesített.

Mindenkinek meg volt adva az időpont, hogy ki mikor fog lőni. Én a legvégére kerültem. Nagyon izgultam, de mikor beálltam, akkor lenyugodtam, de ugyanúgy bennem maradt a versenydrukk. És az is baj volt, hogy nagyon meleg volt.” - mondta Csépányi Zsombor Mór, az Újváros Téri Általános Iskola  tanulója

Korcsoportjában hetvenkét versenyző közül bizonyult a legjobbnak. A fiatalember a jövőben is szeretné tovább fejleszteni magát. Edzője számított rá, hogy dobogós helyezést fog elérni. Zsombor azonban nem bízta el magát, így nyugodt, egyenletes teljesítményt produkálva tudta végigcsinálni az egész versenyt.

Én már tudtam, mikor az edzésen láttam, hogy itt a bajnokságon már dobogós lesz. Számítottam rá. Ez nem mindig szokott így sikerülni. Valamikor a lányoknál a dobogós helyről lecsúszunk, de Zsomborban reménykedtünk. Nem bízta el magát, nyugodt, pontos sportlövészetre való srác. Ha ezt így végig tudja csinálni, akkor lesz belőle akár nemzetközi szintű versenyző is. Ennek csak az edzési lehetőségét és az anyagi hátterét kell megteremteni. És nagy akarattal kell végigcsinálni.” - nyilatkozott Pintér László, a Meteor Lövész Klub elnöke

A Meteor Lövész Klub terme egyébként lassan teljes egészében megújul. Egy pályázatnak köszönhetően már digitális lőlap-kiértékelő rendszer is található a létesítményben. Már csak az utolsó simítások vannak hátra, még az öltözőkön kell munkálkodni egy keveset. A közeljövőben tervezik a műszaki átadást. A tagok hamarosan egy korszerű térben tanulhatják tovább a sportlövészet fortélyait.