Búcsú az iskolától - Elballagtak a táblai általános iskola végzős diákjai, de az ünnepi eseményen a tanévet is lezárták
Oktatás
2022. jún. 17.

Búcsú az iskolától - Elballagtak a táblai általános iskola végzős diákjai, de az ünnepi eseményen a tanévet is lezárták

A ballagást és a tanévzárót is megtartották ma a táblai általános iskolában. Idén huszonegy végzős diák intett búcsút az intézménynek, ketten kitűnő eredménnyel végeztek.

Virágba öltözött udvar fogadta azokat a hozzátartozókat, akik az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskolában rendezett ballagásra és évzáró ünnepségre érkeztek. A szép dekoráció a hagyományoknak megfelelően a hetedikes diákoknak köszönhető, akik az eseményt megelőzően sokat szorgoskodtak, hogy ezt a napot ily módon is emlékezetessé tegyék a végzősök számára. Ebben a tanévben huszonegy nyolcadikos fiatal intett búcsút iskolájának.

A ballagók közt volt Tóth Balázs is, aki városunkban folytatja tovább tanulmányait. A nyolcadik évet, mint ahogyan a korábbiakat is, kitűnő tanulmányi eredménnyel végezte.

„A Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnáziumba megyek továbbtanulni, angol szakra” - nyilatkozta Tóth Balázs.

A tanulókat hozzátartozóik virágcsokrokkal és ajándékokkal lepték meg. Ezt követően a hetedikesek búcsúztak a végzősöktől. Ennek alkalmával elsőként Berki Dorina szólt a jelenlévőkhöz, majd Király Richárd szavalta el Kiss Kálmán, Szonett ballagóknak című költeményét.

A ballagók is elköszöntek diáktársaiktól. A nyolcadikosok közül elsőként Demjén Mirjam Tamara szólt a jelenlévőkhöz, aki visszaidézte azokat az időket, amikor osztálytársaival együtt először lépték át az iskola küszöbét. Ő szintén kitűnő tanulmányi eredménnyel zárta a tanévet.
 
„Elég hihetetlen, hogy ennek az egésznek most vége van. Izgulok és félek is. Az egri Eszterházy Károly gyakorló iskolába megyek továbbtanulni, rajz szakra” - mondta Demjén Mirjam Tamara.

A hagyományoknak megfelelően a szalag felkötése következett, ami után az intézmény vezetőjének beszédét hallgathatták meg a résztvevők. Pénzesné Barta Krisztina egyebek mellett az általunk kitűzött célokkal és azok elérésével kapcsolatban osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel. Az eseményen a Bozsik Program díjait is átadták.

„Ezen az ünnepi rendezvényen adjuk át a Bozsik Intézményi Program korcsoportos különdíjait. Minden korcsoportban a kimagasló eredményt elért tanulókat díjazzuk. Intézményünk idén hat csoporttal vett részt a Bozsik Programban. Így hat tanuló fogja megkapni ezt a díjat” - emelte ki Pénzesné Barta Krisztina, az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola intézményvezetője.

Emellett öt diák részesült külön díjazásban a Táblai Általános Iskoláért Alapítvány kuratóriumának megegyezése alapján. Ennek során a tanulmányi eredményeket, a közösségi munkát, továbbá a versenyeken való részvételt vették figyelembe. Az esemény a tanévzáró műsorral folytatódott, amelynek alkalmával az alsó tagozatosok szavalatait hallhatták a jelenlévők.