Vizsga, évzáró, tánc – Lezárták az idei évet az Erica C. Dance School & Company diákjai
Sport
2022. jún. 21.

Vizsga, évzáró, tánc – Lezárták az idei évet az Erica C. Dance School & Company diákjai

Vizsgabemutatót tartottak az Erica C. Dance School & Company diákjai. A tanév lezárását az Olvasó Színháztermében tartották, ahol kicsik és nagyok egyaránt megmutatták tudásukat.

2019 volt az az év, amikor az Erica C. Dance School & Company ózdi csoportja utoljára tartott ünnepélyes tanévzáró vizsgabemutatót. A járványhelyzet miatt az ezt követő időszakban erre eddig nem volt lehetőségük, így erre az alkalomra már nagyon készültek. Az egész tanév munkáját bemutatták. Kicsik, nagyok, haladók és versenycsoportok egyaránt színpadra álltak.

„Szerintem aki színpadhoz szokott, az is pontosan tudja, hogy milyen egy szabadtéri rendezvényen, nappali fényben, úgymond száraz körülmények között fellépni egy poros, nem poros, mozgó, nem mozgó esetleg nem is színpadon, csak egy placcon és milyen az, amikor egy szép, óriási színházteremben, megfelelő hangtechnikával, megfelelő fénytechnikával elő kell adni. Tehát nem csak táncolunk, hanem előadást szeretnénk tartani a közönségnek” - fogalmazott Zsámbokiné Vadas Szilvia, művészeti vezető.

A záróvizsgára különleges összeállítással készültek. Az első, nyitó produkció előtt például az iskola egyik növendéke énekelt a megjelenteknek. Ezt követően kezdődött a vizsga. Változatos öltözékek és színes koreográfiák kísérték végig az estét. A színpadra lépés előtt a fiatalok azonban izgatottak voltak, hiszen ilyen körülmények között régen táncolhattak.

„Főleg a covid után úgy érzem, hogy ez már nagyon kijárt nekünk és mindenki bele ad apait, anyait” - mondta Burkovics Petra, táncos.

Mindent megmutattak, amit az évben megtanultak. Örömmel járták az elsajátított lépéseket a különböző zenékre. Színvonalas zárása volt ez a tanévnek. A kicsik és nagyok egyaránt jól érezték magukat és már várják, hogy jövőre folytathassák a közös munkát.