Előadások és díjak – Pedagógusnapot tartottak az Ózdi Városi Óvodák dolgozóinak
Oktatás
2022. jún. 21.

Előadások és díjak – Pedagógusnapot tartottak az Ózdi Városi Óvodák dolgozóinak

Először tartottak pedagógusnapot az Ózdi Városi Óvodák életében. Az eseményen hatan Pedagógiai Szakszolgálati Emlékérmeket is átvehettek.

Az óvodások előadásával kezdődött meg tegnap az ünnepség az Olvasó Adorján Lajos termében. Több mint kilencven óvodapedagógus volt jelen ezen a különleges eseményen, ugyanis az Ózdi Városi Óvodák életében ez az első pedagógusnap, amit közösen ünnepelhettek elkülönülve a tanároktól.

„Az eddigi hagyományok úgy szóltak, hogy a KLIKK-el együtt az önkormányzat közösen szervezte meg az ünnepséget. Ezzel nekünk nem volt teendőnk. Most viszonylag későn értesültünk róla, hogy ők külön szerveznek és ezért mi is így szerveztük meg ezt. Úgy gondolom, hogy ahhoz képest, hogy rövid idő állt rendelkezésünkre, egy színvonalas és kedves kis ünnepségen vehetnek részt a kollégák” - mondta Juhász Tamásné, az Ózdi Városi Óvodák intézményvezetője.

Az ünnepségen jelen volt Janiczak Dávid polgármester és Zsuponyó Anett alpolgármester is. Az eseményen városunk első embere úgy fogalmazott, hogy egy olyan hivatást választottak az óvodapedagógusok, ami több tekintetben is hatalmas nagy felelősséggel jár.

„A következő nagy felelősség pedig talán a legnagyobb az összes közül, hogy felelősek az összes gyermek további életéért is, hiszen Önök adják meg azokat az alapokat ilyen kicsi korban a gyermekeknek, amit tovább fognak vinni. Önök segítik a szocializációjukat, bizonyos képességiek kialakítását is” - emelte ki Janiczak Dávid, polgármester.

Az apróságok táncra invitálták a jelenlévőket. Közülük sokan be is álltak a sorba és vonatoztak velük a teremben.

Ünnepélyes keretek között adták át a Pedagógiai Szakszolgálati Emlékérmet, amellyel hat pedagógust ismertek el. Binder-Pap Gabriellát, Turcsányi Zita Máriát, Antalné Varga-Baraczi Andreát, Gáti-Kiss Enikőt, Nagy Sándornét és Völcsek Máriát.

„Nagyon sok kellemes és szép emlék kötődik ehhez a 25 évhez. Rengeteg gyermekmosoly és feladat. Nagy kollektíva áll mögöttem és az ő munkájuk segített hozzá ahhoz, hogy olyan eredményeket értünk el, amit. Olyan nyugodt, békés, szeretetteljes éveket biztosítottunk a hozzánk járó gyermekeknek, amit továbbra is kívánok az elkövetkezendő években” - fogalmazott Völcsek Mária, az Ózdi Városi Óvodák intézményvezető helyettese.

Az elismerések átadását követően az ÓMI Zenés Színház három tagja, Rási Zorka, Papp Franciska és Berki Alex lépett a színpadra. Előadásukban külföldi és magyar dalokat is hallhattak a jelenlévők.