Színes kínálat
Város
2021. aug. 9.

Színes kínálat

Megérkezett a piacra a magyar görögdinnye. A kereskedő szerint az elmúlt évek a legjobb termése az idei. Ezen kívül még a kukorica is keresett a vevők körében.

Ma reggel is sokan válogattak a portékák között a csarnokban. A gyümölcs és zöldség lepakolást követően Fedora István kereskedő elmondta, hogy a legtöbbször a magyar árut keresik a vevők. Többek között friss szilva, paradicsom és barack került a polcokra.

„Nagyon szeretik a magyar gyümölcsöket és zöldségeket. A kedves vevők mindig azt kérdezik, hogy mikor lesz már sárgabarack szezon, de annak már vége van. Ennek kárpótlásaként itt van az őszibarack, ami igen jó minőségű. Megérkeztek a magvaváló őszibarackok, aminek lejön a héja. Igen kedvező az ára, és nagyon finom az íze. Ezen kívül megérkezett még a magyar görögdinnye is” - mondta Fedora István, kereskedő.

Az elmúlt éveknek a legjobb dinnyetermése az idei. Kicsit drágább, mint például tavaly, de az íze kárpótlásul szolgálhat. Helyet foglal sok standnál is a kukorica, ami édes és megfelelő minőségű. Mindössze 5-8 perc főzési idő kell hozzá. Többen is keresték a sárgabarackot a piacon, ám ennek szezonja már véget ért.

„Gyümölcsöt. Barackot vagy még majd meglátom, hogy mit. Friss sárgabarackot, azt most nagyon szeretem” - nyilatkozta Kovács Zoltánné.

A sárgabarack helyett viszont találhatunk őszibarackot a polcokon. Ez is igen jó minőségű. De a piacon nem csak zöldséget és gyümölcsöt lehet vásárolni, hanem többek között húst, pékárut, és virágokat is.

„Elsőnek a kenyeret vettem meg, amíg el nem fogy. Másodiknak abból a finom csalamádéból fogok vinni, ugyanis holnap leszünk ötven éves házasok, és vendégeknek viszem” - emelte ki Miksztai Pál.

„Most már vettem babot, paprikát, paradicsomot, krumplit. Sárgarépát, zöldséget, uborkát” - hangsúlyozta Kovács Istvánné.

A múlt évekhez képest gyengébb a forgalom. Ez valószínűleg a piac bezárásának köszönhető. De mióta újra maszk nélkül lehet vásárolni, talán kicsit visszatértek a régi szokások. Hiszen a piacon nem csak a bevásárlást lehet elintézni, hanem a beszélgetések miatt is sokszor ellátogatnak ide az emberek.