Változó kereslet – a nélkülözhető műszaki termékeknél csökkent, míg a fogyasztásmérők iránt nőtt a kereslet az új rezsiszabályok bevezetése óta
Hírek
2022. júl. 28.

Változó kereslet – a nélkülözhető műszaki termékeknél csökkent, míg a fogyasztásmérők iránt nőtt a kereslet az új rezsiszabályok bevezetése óta

A vásárlásokban több változást is generáltak az új rezsiszabályok. A nélkülözhető műszaki termékek iránt csökkent, míg a fogyasztásmérők iránt nőtt a kereslet.

Fekete képernyők Ózd egyik legnagyobb műszaki áruházban. Az üzletekben is igyekeznek spórolni az energiával, amin az új rezsiszabályok bejelentése óta nem  lehet csodálkozni. Ettől függetlenül széles a választék a mindennapi életünket megkönnyítő műszaki termékekből. Időnként azonban történnek olyan változások, amelyek miatt kénytelenek vagyunk ezek számát csökkenteni, esetleg nagyobb figyelmet fordítani a gépek energiahatékonyságára. A júliusi bejelentés ilyen szempontból mindenképpen mérföldkőnek számít. Ám ettől függetlenül is fontos, hogy nyomon kövesük fogyasztásunkat.

„Jó, hogy követtem, mert volt már olyan, hogy el kellett mennem az áramszolgáltatóhoz intézkedni, mert tévedés volt. Sok volt a számla, de rendeződött. Úgyhogy ajánlom mindenkinek, hogy kövessék, mert lehetnek hibák, tévedések, amit jó, ha megbeszélnek” - mondta Győrfi Géza.

Az egyik műszaki áruházban már most is keresik a fa tüzelésű kályhákat, ami iránt korábban csak az ősz beköszöntével érdeklődtek a vásárlók. A Technológiai és Ipari Minisztérium adatai alapján a felhasználók nagy részénél maradnak majd a csökkentett árak. Egy kis odafigyeléssel pedig emelkedhet azok száma, akiknek nem kell majd magasabb energiaárral kalkulálniuk augusztustól.

Az egyik helyi villamossági üzletben a tapasztalatok azt mutatják, hogy az elmúlt időszakban mintegy húsz százalékkal nőtt meg a kereslet az elektromos fogyasztásmérők iránt.

A bejelentést követően nagyjából a felére csökkent a szárítógépek eladása, a klímaberendezések iránti kereslet pedig csaknem kilencven százalékkal esett vissza az egyik legnagyobb árukereső portál felmérése alapján. Emellett mintegy nyolcvan százalékkal több okos konnektor talált gazdára.