Rózsakerti Este - Fesztiváli hangulat, amit az eső sem tudott elrontani, sőt ...
Kultúra
2022. júl. 30.

Rózsakerti Este - Fesztiváli hangulat, amit az eső sem tudott elrontani, sőt ...

A Ding-Dong-tól volt hangos az ÓMÉK Olvasó parkolója a harmadik Rózsakerti Estén. A sztárvendég Csonka András volt. Az ÓMI Zenés Színház tagjai is nagy sikert arattak élő-zenekaros fellépésükkel.

Harmadik alkalommal nyitották ki a Rózsakert kapuját a vendégek előtt pénteken este  az Olvasó parkolójában. A rendezvény a hatvanas, hetvenes évek legendás korszakába repítette vissza a nosztalgiázni vágyókat. A színpadon korhű ruhákban idézték meg a könnyűzene aranykorát az ÓMI Zenés Színház tagjai, a közel háromszáz vendég örömére. A társulat idén először élő-zenei aláfestéssel adta elő műsorát.

„Egy nagyon népszerű rendezvényről beszélünk, ami az ózdiak között igazi unikum, hiszen mindenki, aki meghallja azt a szót, hogy Rózsakert, valami kellemes emléket fel tud idézni magában és ennek a hangulatát a lampionokkal, az apácarácsokkal és a kis boxokkal igyekszünk évről-évre visszaadni. Fellépővendégnek olyat művészt hívunk, aki előadói készségével és stílusával kapcsolódik ehhez az időszakhoz” - emelte ki Fábián-Dobos Eszter, az Ózdi Művelődési és Kommunikációs Nonprofit Kft. művelődési ágazatvezetője.

A bejárat mellett a Rózsakert képeken című kiállítással ismerkedhettek meg a látogatók. A szabadtéri tárlat, korabeli fotók segítségével mutatta be az egykori kert történetét. Idén először kinyitott a Fröccsterasz is, ahol többféle borital közül lehetett választani.

„A legjellegzetesebbek a nagyfröccs, a kisfröccs, a hosszúlépés, a házmester, a háziúr. Vörös, rosé, édes, száraz, félszáraz és félédes borokkal készültünk” - mondta Fodor-Szőke Szabina, a Hotel Ózd ügyvezetője.

A korábban megrendezett Rózsakerti Este jó híre elterjedt nemcsak a városban, hanem a környező településeken is. Többen családjukkal jöttek el a múltidéző rendezvényre, de voltak akik baráti körrel, munkahelyi kollektívával érkeztek.

„Már tavaly is voltam a párommal és a kolléganőimmel, ahogy most is eljöttek velem. Nem szerettük volna kihagyni, mert az elmúlt évben is remek hangulatot varázsolt ide az ÓMI Zenés Színház. Remélem, most is így lesz. Csonka Andrást pedig nagyon szeretem. Várjuk, mert biztos nagyon jó hangulatot fog teremteni” - nyilatkozta Szűcs Katalin.

Este 8 órakor hangosan szólt az ének, amikor Csonka András színpadra lépett. Az énekes még nem járt Ózdon a 25 éves fellépései alatt. Nagy megtiszteltetésnek vette a felkérést, hogy részese lehet a Rózsakerti Estnek.

„Nekem ezek az esték azt jelentik, hogy a közönséggel testközelben vagyunk és együtt vagyunk. Én nem rohanok az előadás után a ruhatárba, hanem lehet beszélgetni, fotózkodni. Egy interaktív az egész fellépés, és rettentő sok szeretetet kapok ezektől az alkalmaktól. Nagyon boldog voltam, hogy a mai este én leszek a finálé” - fogalmazott Csonka András, énekes.

A felidézett régi táncdalfesztivál nagy sikerű dalait együtt énekelte a közönség a sztárvendéggel, akit még az eső sem zavart. Az előadás végén elmondta, szeretne újra visszatérni Ózdra.