Nyílt napot szerveztek az ÓVI munkatársai a Nagyvölgyi Kézműves Házban
Szabadidő
2022. aug. 12.

Nyílt napot szerveztek az ÓVI munkatársai a Nagyvölgyi Kézműves Házban

Nyílt nappal várták ma a gyerekeket a Nagyvölgyi Állatsimogató területén lévő Kézműves Házban. Többen ellátogattak a kreatív foglalkozásra, amelyet az ÓVI munkatársai szerveztek.

A hosszú évek alatt nagyon sok látogatót vonzott a Nagyvölgyi úti mini állatkert, de a Kézműves Házat is többen meglátogatták, amióta megnyílt. Ma délelőtt újra kitárta ajtaját az érdeklődők előtt. Lotti, aki testvérével és édesanyjával kirándult az állatsimogatóhoz, jól érezte magát. Éltek a lehetőséggel és asztalhoz ültek. A kislány kiválasztotta a legszebb keretet, ragasztót nyomott a felületre és rányomta a textilt. Korát meghazudtoló ügyességgel kezdett neki a munkának.

„Jellemzően májusban és júniusban, amikor az iskola véget ért, akkor jelentkeznek be gyermekcsoportok. Vannak visszatérő vendégek is, akik évről-évre minden évben meglátogatnak. Szükséges a bejelentkezés, mert akkor tudunk felkészülni kimondottan az életkori sajátosságaiknak megfelelő foglalkozásokkal a részükre” - emelte ki Csernus Noémi, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény ágazatvezetője.

Fontos, hogy a gyerekek életkorának és életkori sajátosságainak megfelelő foglalkozásokat tartsanak a felnőttek. Az alkotás mindig meghozza gyümölcsét. A mostani alkalommal a fiúk voltak többségben, ők készítettek ragasztásos technikával kreatív dísztárgyakat.

„Ennek az üvegmanónak a teste fonállal lett elkészítve. A tetejére és az aljára lett két darab szövetcsík téve. A két keze is szövetből van. Két szemet is ragasztottam rá, és ki lett vágva az orrának és a szájának is egy darab” - mondta Szoboszlai Bálint.

Aki vidéki és falusias környezetre vágyik, valamint a természet közelségét szeretné megtapasztalni, érdemes ellátogatnia a Nagyvölgyi Állatsimogatóba. Hiszen nemcsak haszonállatokat nézhet és érinthet meg, hanem megcsodálhatja a dísztyúkokat, pávákat és a galambok többféle fajtáját. A Kézműves Ház előtt az Ózdi Városüzemeltető Intézmény varrodájának késztermékeit is megnézhették a látogatók.