A teljes életért
Város
2021. aug. 13.

A teljes életért

Többen is segítik Schulcz Bence gyógyulását. Bencénél születése után az orvosok epilepsziát diagnosztizáltak, emiatt folyamatos gyógyszeres és terápiás kezelés alatt áll.

Kis méretű, speciális járókeret segíti Schulcz Bence mozgását, aki édesanyjával érkezett ma délelőtt az Ifjúsági Park játszóterére. Schulcz Barbarával először ez év márciusában beszélgettünk gyermeke állapotáról és arról a műtétről, amelynek segítségével teljes életet tudna élni. A hároméves kisfiú izmai betegsége miatt olyannyira merevek, hogy önállóan sem járni, sem ülni nem tud. Állapota a gyógyszeres kezelés, és a folyamatos terápia miatt az elmúlt időszakban ugyan sokat javult, ám csak az operáció után épülhet föl teljesen. A beavatkozást az az orvos végzi majd el, aki Kiss Boglárkát is segítette a gyógyulásban. Nazarov doktor júliusban találkozott a kisfiúval és édesanyjával. A konzultáció során megbeszélték a műtét részleteit, így a szükséges bemetszések helyét is.

„Megvan az időpontunk. December 9-én lesz Barcelonában, Spanyolországban. Nagyon-nagyon szépen megy neki a gyűjtés. Rengeteg ember összefogott értünk. Szavakat nem találok rá, hogy hogyan köszönjem meg azoknak az embereknek, akik támogatnak minket. Egyre többen keresnek meg telefonon, facebook-on, hogy segíteni szeretnének, és egyszerűen nagyon hálás vagyok érte, hogy tényleg ennyire sokan foglalkoznak a mi történetünkkel, a helyzetünkkel” - hangsúlyozta Schulcz Barbara.

Bence minden hónapban egy-egy hetes intenzív terápián vesz részt, amelyet Budapesten végeznek. Ezzel azonban egyelőre leálltak, hiszen a közelgő időpont miatt minden erejükkel az operációra koncentrálnak. Hiszen nemcsak maga a műtét, hanem a kiutazás, és a szállás költségeit is elő kell teremteniük. Történetüket hallva azonban több ózdi magánszemély és közösség is a jó ügy mellé állt. Így például egy facebook-csoportot is létrehoztak, Tombola Schulcz Bence gyógyulásáért címmel. Ez Nullász Katalin nevéhez köthető, és ma már több mint ezer tagja van. Ám az egyik ózdi gyógyszertár munkatársai is segítenek a gyűjtésben.

„Már tavasszal, amint megtudtuk, hogy van ilyen lehetőség, többen is gyűjtenek számára. Úgy gondoltuk, hogy mi is kihelyezünk egy gyűjtőládát, egy dobozt, amibe a betegek, akár a dolgozók is bele tudják tenni azt a kis adományt, amit akár elutalnának, csak mondjuk nincs rá módjuk” - mondta dr. Endrésik Dániel, a Kamilla Gyógyszertár gyógyszerésze.

Az emberek segíteni akarását jól mutatja, hogy az itt elhelyezett dobozt már többször is üríteni kellett. Persze egyéb lehetőség is van a támogatásra. Schulcz Bence története ugyanis a Tégy jót! nevű jótékonysági oldalon is megtalálható, ahol folyamatosan zajlik a gyűjtés. Összesen négy millió forint fedezné az operáció, a kiutazás, a szállás és egyéb költségeket. Jelenleg ennek a negyede áll rendelkezésre. Egy közelgő eseményen, a II. Augusztusi Lexus találkozón is lesz lehetőség pénzbeni adományok felajánlására. A programot a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban szervezik meg augusztus 21-én. Aki azonban más módon szeretne hozzájárulni a költségekhez, az az alábbi számlaszámokra utalhatja el a kívánt összeget:

Tégy jót a fogyatékkal élőkért Alapítvány
11734121-23501337
Közlemény: Schulcz Bence Adomány

Schulcz Barbara
11773346-01974656
Közlemény: Bence gyógyulásáért