Egy újabb országosan ismert személyiség látogat városunkba. A PóZdium vendége Gálvölgyi János Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész lesz szeptemberben
Kultúra
2022. aug. 23.

Egy újabb országosan ismert személyiség látogat városunkba. A PóZdium vendége Gálvölgyi János Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész lesz szeptemberben

Gálvölgyi János Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész lesz városunk vendége szeptember 12-én. Ugyanis hosszú szünet után folytatódik a PóZdium.

2021 áprilisában zárult az Ózdi Városi Televízió munkatársai által színpadra és képernyőre álmodott nagy népszerűségnek örvendő talkshow. A PóZdium egy olyan tíz részből álló beszélgetés-sorozat volt, amelyet nemcsak a televíziónézők követhettek, hanem a helyszínen is figyelemmel kísérhette a közönség. A produkciónak köszönhetően az ózdiak testközelből megismerhették Ábel Anitát, Palya Beát, Lakatos Márkot, Szinetár Dórát, Mautner Zsófit, Alföldi Róbertet, Esztergályos Cecíliát, Udvaros Dorottyát, Oláh Ibolyát, végül pedig Stohl Andrást. Bár abban az időszakban a telt ház szinte garantált lett volna, ám a járványhelyzet miatt a Jászai Mari-díjas színésszel üres nézőtér előtt beszélgetett Bukovinszky Zsolt. Akivel többek között felidézték a Katona József Színházban, a Nemzetiben, valamint a Vígszínházban eltöltött éveit. Végül olyan személyes témákat is érintettek, mint a börtönben töltött hónapok.

„A mai napig hálás vagyok a bírónőnek, hogy letöltendőt adott. Bármilyen furán hangzik. Ha nem adott volna letöltendőt, akkor nem biztos, hogy mi ketten itt most beszélgetünk. Mert akkor igazuk lett volna azoknak, akik azt mondják, hogy ez ezt is megúszta. És még azt is gondolom, hogy jellemépítőnek, jellemfejlődési állomásnak is gondolhatta ezt a bírónő” - mondta Stohl András, színész.

Hosszas egyeztetéseket és előkészítő munkát követően szeptember 12-én, hétfőn délután fél hatkor újra élettel telik meg az Olvasó épülete. Ugyanis egy újabb országosan ismert személyiség látogat el városunkba.

„Nagy örömünkre hosszú szünet után folytatódik a PóZdium. Szeptemberben Gálvölgyi János lesz a vendégünk, színész, parodista. Azt hiszem nem kell senkinek bemutatnom. Ami a különbség az előző epizódokhoz képest az az, hogy nincs már pályázati támogatás, önerőből valósítjuk meg ezt a programot, így belépőjegyes a rendezvény. Örömmel mondhatom, hogy a jegyek nagy része már elfogyott, tehát aki mindenképpen szeretne itt lenni, egy két jegy van már csak, az igyekezzen, és az Olvasó jegypénztárában ezt beszerezheti” - nyilatkozta Bukovinszky Zsolt, az ÓMÉK ügyvezető-főszerkesztője.

A rendezvénynek most is az Adorján Lajos terem ad otthont. Mintegy kétszáz főnek lesz alkalma helyet foglalni a székeken. Hasonlóan a korábbi menetrendhez televíziós felvétel is készül az eseményről, az összeállítást pedig az Ózdi Városi Televízió egy későbbi időpontban tűzi műsorára.