Tisztítják az Ózd patak medrét
Város
2022. aug. 25.

Tisztítják az Ózd patak medrét

Az Ózd patak medrének és környezetének rendbetételén dolgoznak az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság munkatársai.

A Petőfi tér és a régi Piactér közötti szakasz takarítását követően, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói folytatják a tevékenységet egészen a Pázmány út ötvenes számú ingatlanig.

Már érzékelhető az eredménye az Ózd patak medrében eddig történt tisztítási munkálatoknak. A megnőtt magas fűszőnyeget levágták és folyamatosan tüntetik el a háztartási és egyéb hulladékot az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság munkatársai a Petőfi tér és a régi Piac tér közötti szakaszon. A híd közelében babakocsit és televíziót is dobtak a patakmederbe.

„Az elmúlt időszakban számos lakossági jelzést kaptam az Ózd patak állapotával kapcsolatban, ezért hivatalos levélben fordultam az Állami Vízügyi Igazgatósághoz és a városüzemeltető intézményhez. Ez a patak szakaszokra bontva állami és önkormányzati kezelésben van. Nem telt el két hét és megtartottuk a helyszíni bejárásokat és a napokban már el is kezdték a munkálatokat. Most elsősorban a régi Piactér, a Pázmány út és a Petőfi tér közötti szakaszon, de tovább fognak folytatódni ezek a munkálatok.” - nyiltkozott Dr. Csuzda Gábor, a terület képviselője

A Pázmány út ötvenes házszámtól és a Kenderszer úti szakaszon ősszel a lombhullást követően kezdődnek majd el a munkálatok. Folyamatosan haladva Karu városrész felé. A régi Piac út környékén élők nagyon örülnek annak, hogy a patakmeder tisztítása elkezdődött.

„Az előbb nagyon megörültem, hogy felvonultak itt a munkások a patakot kitisztítani, ami már nagyon- nagyon reális volt, mert borzasztó állapotok uralkodnak a patakban. Hatalmas a fű és ha egy nagyobb eső jön, akkor nagyon nagy gondot okozhat, mert visz magával mindent. Ha véletlenül feltelítődik, akkor esetleg egy áradást is okozhatna.” - mondta Bokor Gyuláné

Bokor Gyuláné továbbá elmondta, hogy a patak környékén délutánonként többen is eljönnek sétálni a gyerekekkel és nem mindegy, hogy milyen környezet fogadja őket. Tavasszal a vadkacsák is megjelennek, de amint elgazosodik a meder, azok tovább állnak. A munkálatok tovább folytatódnak és mivel csak kézi erővel történhet a takarítás, így megmarad a szakaszos munkavégzés.