Nem jutott tovább a Magyar Kupa következő fordulójába az ÓAM-Ózdi KC
Sport
2022. okt. 5.

Nem jutott tovább a Magyar Kupa következő fordulójába az ÓAM-Ózdi KC

Döntetlent játszott, így nem jutott tovább a Magyar Kupa következő fordulójába az ÓAM-Ózdi KC. Az ellenfél a QHB Eger csapata volt, akik tovább folytathatják a sorozatot.

Kedden este hét órakor játszotta a 2022/2023-as szezon első kupa mérkőzését az ÓAM-Ózdi KC. A szintén NB1/B-ben szereplő QHB Eger gárdája látogatott a Marosi István Városi Sportcsarnokba. Az összecsapást a mieink kezdték jobban, rögtön az elején elléptek három góllal. A nyolcadik percre felzárkózott a vendég csapat, innentől pedig egymást érték a találatok. A félidő végén 14-15 volt az állás. A második játékrész elején sem tudott ellépni egyik csapat sem, ám a 37. percben a hazaiak egy hullámvölgybe kerültek. Kilenc perc alatt mindössze egy gólt sikerült dobni, míg az ózdi kapu hálója hatszor rezdült. A 47. percben aztán Moscoso Péter Carlos megfogta Lezák Áron hetesét, amitől új lendületet kapott a csapat. Az ötvenkettedik percben már ismét egált mutatott az eredményjelző. Izgalmas végjáték következett. Mindkét együttes eldönthette volna a mérkőzést, ám a végére elfáradtak a csapatok. A végeredmény ÓAM-Ózdi KC – QHB Eger 25-25. A kupa szabályzata szerint, az azonos osztályból érkező együttesek találkozójáról döntetlen esetén a vendég csapat jut tovább, így az egriek folytathatják a következő fordulóban.

„A kupában addig szeretnénk menetelni, amíg a realitás engedi. A következő fordulóban már bekapcsolódnak az NBI-es csapatok is, lássuk be ellenük nem sok esélyünk van, de még lehet szerencsénk. Amíg tudunk megyünk, mert minden mérkőzés a fejlődésünket szolgálja” - mondta Tóth Edmond, a QHB Eger vezetőedzője.

Tóth Edmond elmondta azt is, hogy egy klasszikus hétközi, küzdős mérkőzést láthattak a nézők, ami közeli időpontban volt a hétvégi bajnokihoz képest, így két fáradt csapat találkozott. Mindkét oldalon sok volt a hiba és a pontatlanság.

„Az első félidő végén van hiányérzetem, mert ott olyan hibákat csináltunk, amiket nem kellett volna, és akkor mi megyünk egy-két gól plusszal az öltözőbe. Aztán visszajöttünk, egál, majd elmentek öttel, és onnan visszakapaszkodtunk. Ez nyilván fontos volt, hogy a hétvége után nem elléptek, hanem visszahoztuk meccsbe, sőt, a kezünkben volt sokáig. Vannak biztató jelek, de nyilván sajnáljuk, hogy nem sikerült a továbbjutást kiharcolni, mert egy jó meccsen egy jó csapat ellen még nagyobb erőt adott volna” - értékelt Kocsis Csaba, az ÓAM-Ózdi KC vezetőedzője.

Bár a kupában befejezte a szereplését az ÓAM- Ózdi KC, a bajnokság robog tovább. Szombaton Százhalombattára utaznak. A Marosi István Városi Sportcsarnokban pedig október 21-én este hét órától fogadják a PLER-Budapest együttesét.