„Nem dobunk mindig hatost” – Schäffer Erzsébet, Pulitzer-emlékdíjas író, újságíró volt az Ózdi Városi Könyvtár vendége
Kultúra
2022. okt. 14.

„Nem dobunk mindig hatost” – Schäffer Erzsébet, Pulitzer-emlékdíjas író, újságíró volt az Ózdi Városi Könyvtár vendége

Gombold ki magad! - Ez volt a címe annak az író-olvasó találkozónak, amelynek vendége Schäffer Erzsébet Pulitzer-emlékdíjas író, újságíró volt.

Ki ne olvasta volna a Nők lapjában Schäffer Erzsébet Pulitzer-díjas újságíró, író, publicista gondolatait, aki Gombold ki magad! - címmel, író-olvasó találkozót tartott az Ózdi Városi Könyvtárban. Az alkotó gazdag élettapasztalatait osztotta meg közönségével. Ózdon nem először járt.

„Az Országos Könyvtári napok keretén belül, ami az elmúlt héten volt, szerettük volna meghívni Schäffer Erzsébetet, de nagyon elfoglalt volt. Ezt az időpontot találtuk, ami neki is megfelelő volt, és el tudott jönni hozzánk. Többször volt már a könyvtárunkban, 2001-ben és 2009-ben is volt könyvbemutatót, előadást tartani és most úgy gondoltuk, hogy nagyon szívesen látnánk ismét vendégül” - mondta Csörgőné Csépányi Krisztina, az Ózdi Városi Könyvtár vezetője.

Az előadás témáját az Ózdi Városi Könyvtár kollektívája választotta az írónő által felkínált lehetőségek közül. Schäffer Erzsébet elmondta, hogy a választás remek volt, hiszen az előadás témája arról szól, hogy az emberek nagyon bezárkóznak, összehúzzák magukat, s ha semmi nyitottság nincs bennük, akkor nehezebben is élik meg a mindennapokat.

„Nem kell mindenkinek kitárulkozni, nem erről van szó, csak a nagy bezárkózottság, nagy bizalmatlanságot jelent általában. Óvatosságot, ami normális, de nem attól vagyunk sikeresen életjátszó emberek. Az életet nyitva lehet jobban játszani még akkor is, ha nem dobunk mindig hatost” - fogalmazott Schäffer Erzsébet, író.

Az írónő életének történéseit, tapasztalatait mesélte el hallgatóságnak. Néha nevetésbe végződött a történet, de volt olyan visszaemlékezés, amely szívhez szóló volt és sokan azt érezték, talán velük is megtörtént ez a pillanat. Az előadás izgalmas és egyben tanulságos volt. Schäffer Erzsébetet hallgatva kicsit kigombolta magát a közönség. Az eseményről bővebb összeállítást az Ózdi Városi Televízió Kaleidoszkóp című magazinjában láthatnak.