Bilincsben a rabló
Város
2021. szept. 1.

Bilincsben a rabló

Lefogta, bántalmazta és elvette mobiltelefonját egy fiatal lánynak a Bibó István úton egy helyi 24 éves férfi.

Bilincsben, vezetőszáron kísérték át az Ózdi Járásbíróságra a rendőrség munkatársai azt a 24 éves helyi férfit, aki pár héttel ezelőtt városunkban megragadott egy fiatal nőt, és erőszakkal elvette mobiltelefonját. A gyanúsított az épület folyosóján leült az egyik padra, majd pár perc múlva megérkezett a bíró, és bevonultak a tárgyalóterembe.

„Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt van folyamatban eljárás az Ózdi Rendőrkapitányságon egy helyi férfivel szemben, aki még augusztus 13-án a lakása előtt lefogta és bántalmazta a fiatal hölgyet, akitől a mobiltelefonját elvette. Az Ózdi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának sikeres felderítését követően, a férfi beazonosításra és elfogásra került. Kollégáim őrizetbe vették, majd a bíróság kezdeményezte előzetes letartóztatását” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Egyelőre harminc napot határozott meg a törvény képviselője. Ennyit kell a rácsok mögött töltenie a fiatal férfinek, míg ítélet nem születik. Az eset a Bibó István úton zajlott le este hét óra körül. Az ózdi hölgyet minden előzmény nélkül támadta meg, elvette a telefonját és elszaladt a helyszínről. A nyomozók az eltulajdonított készüléket is lefoglalták, és azóta már visszaadták jogos tulajdonosának. Egyébként ebben a hónapban ez már nem az első ilyen eset. A Vasvár úton egy 82 éves idős férfitől vették el erővel értékeit. Akkor egy órán belül elfogták a rendőrök a két fiatalkorú elkövetőt.

A hatóság munkatársai arra kérik a lakosságot, hogy ha azt tapasztalják, hogy valaki bajba kerül, azonnal tárcsázzák a 112-es segélyhívó számot. Azért fontos, hogy ne vesztegessük az időt és mielőbb értesítsük őket, mert akkor az egyenruhásoknak sokkal nagyobb esélyük van rá, hogy kézre kerítsék az elkövetőt.

Az Ózdi Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt egy évben minden ilyen jellegű bűncselekményre hamar fény derült és rendszerint őrizetbe is vették a tettest, vagy tetteseket.