Iskolai tanévnyitó
Város
2021. szept. 2.

Iskolai tanévnyitó

Tanévnyitó szentmisét tartottak ma délelőtt az Ív úti Szent Kereszt felmagasztalása templomban a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium tanulóinak, valamint pedagógusainak részvételével.

Egyházi keretek között nyitotta meg az új tanévet ma reggel a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium. A gyerekek megtöltötték az Ív úti Szent Kereszt felmagasztalása templomot, amelyben az ünnepi misét Szőke Gábor, az iskola lelkésze tartotta. A fiatalokat biztató tanácsokkal látta el a következő esztendőre. Beszédében kitért az együtt töltött idő fontosságára is.

„Mi az én küldetésem ebben a tanévben? Neked mi a küldetésed ebben a tanévben? Jézusnak ezen mondatát talán át lehetne fordítani úgy is, hogy játszótársam, mondd akarsz e lenni? Akarsz-e mindig, mindig játszani? Mert mi a játék? Elővettem az értelmező kéziszótárat, azt mondja: időtöltésül, szórakozásképp végzett szabad tevékenység. És ezt a tíz hónapot így fogjuk fel, hogy szabad elhatározásból jövök, hogy játszam egy nagyot” - mondta Szőke Gábor, római katolikus plébános.

Az igehirdetést követően az intézmény igazgatója, Hajdu Krisztián szólt a jelenlévőkhöz. Külön köszöntötte az új, illetve a távozás előtt álló diákokat, valamint pedagógus társait. Előre vetítette a következő év eseményeit, és pár biztató szót is szólt a fiatalokhoz. Ebben a tanévben életüket egy mottó szellemében tervezik, amely így hangzik: „Péter hitével tekintsünk Jézusra.”

„Kell-e csüggedni amiatt, hogy kissé bizonytalan a jövőnk? Hogy lesz-e idén digitális oktatás? Én úgy gondolom, hogy nem. A mi dolgunk az, hogy a rendelkezésre álló időt a leghasznosabban kitöltsük, készüljünk fel arra, amire fel lehet, amit pedig elkerülni nem lehet, attól előre ne tartsunk. Ahogyan Gábor atya szokta idézni, elég minden napnak a saját baja” - fogalmazott Hajdu Krisztián, a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium igazgatója.

Az ünnepség végén Hajdu Krisztián három kollégájának is köszönetet mondott. Ők jubileumi évüket töltik az intézményben. Áldozatos, odaadó munkájáért Jene Andrásné, Szaka Attiláné és Arany László kapott elismerést. A hivatalos esemény után a diákok visszatértek az iskola falai közé, hiszen még négy órán részt kellett venniük.