Változások és programok
Kultúra
2021. szept. 3.

Változások és programok

Bukovinszky Zsolt, az ÓMÉK ügyvezető-főszerkesztője volt a meghívott vendége az Ózdi Szívbetegek Egyesülete által rendezett összejövetelnek.

Tájékoztató céllal szervezték meg az Ózdi Szívbetegek Egyesületének  összejövetelét, amelynek vendége Bukovinszky Zsolt volt. Az Ózdi Művelődési és Kommunikációs Nonprofit Kft. ügyvezető-főszerkesztője többek között a júniustól bekövetkezett változásokról informálta a megjelenteket. A klub vezetője egyébként kiemelt figyelmet fordít arra, hogy tagjait folyamatosan tájékoztassa azokról az új fejleményekről, amelyek városunkkal, illetve annak intézményeivel kapcsolatosak. Azok ugyanis saját szervezetük életére, működésére is kihatással vannak.

„Voltam már egy hasonló rendezvényen sok-sok évvel ezelőtt, hiszen éppen egy hónap múlva lesz tizenkét esztendeje annak, hogy vezethetem az Ózdi Városi Televíziót. Most pedig újdonságokról is tudok beszélni, hiszen június 1-jétől egy nagyobb céget irányítok, amihez a kommunikáció mellett a művelődés is hozzátartozik. Én azt gondolom, hogy az ilyen alkalmak mindig jók arra, hogy meghallgassuk a nézőket, a közönséget, hogy mi a véleményük a működésünkről. Mi pedig el tudjuk mondani azt, hogy mi, miért működik úgy, ahogy” - mondta Bukovinszky Zsolt, az Ózdi Művelődési és Kommunikációs Nonprofit Kft. ügyvezető-főszerkesztője.

Az Ózdi Szívbetegek Klubja jelenleg közel hatvan tagot számlál. A közösség életére a járványhelyzet nagymértékben kihatott. Összejövetelükön azonban több olyan programról is beszéltek, amelyek a közeljövőben zajlanak majd. Egyelőre viszont csak október végéig terveznek, hiszen még nem tudni, várhatóak-e szigorítások az elkövetkező időszakban. Szeptember 14-én egy jubileumi eseménnyel készülnek.

„Tavaly lett volna a szívklub harmincöt éves. Akkor sajnos a pandémia miatt ez elmaradt. Októberben terveztük és már nem lehetett megtartani. Így most azért hoztuk kicsit előrébb, szeptember közepére, hogy most ezt biztosan megrendezhessük. Hiszen ez egy nagy volumenű dolog. Körülbelül száz főre számítunk a tagok és a meghívott vendégek körében. Azokat szoktuk meghívni, akik előadásaikkal támogatják a szív klubot” - mondta Levora Sándorné, az Ózdi Szívbetegek Egyesületének elnöke.

A szeptember 14-ére szervezett eseményen zenés-táncos produkciókat tekinthet meg  a közönség, de a programon az Ózdi Szívbetegek Egyesületének táncosait, énekeseit is láthatják, hallhatják majd a résztvevők. A klub ezenkívül október végéig előadásokat és kirándulásokat is szervez. Így Szinpetri, Kisgyőr és Nekézseny is úti céljaik között szerepel. Amennyiben a jövőben nem várhatók komoly járványügyi szigorítások, úgy a november, december hónapokat is igyekeznek színes programokkal megtölteni.