Vereség hazai pályán
Sport
2022. nov. 6.

Vereség hazai pályán

Vereséget szenvedett hazai pályán az ÓAM-Ózdi KC az NB I/B kilencedik fordulójában. A listavezető QHB-Eger gárdáját látták vendégül.

A listavezető QHB-Eger csapatát látta vendégül az ÓAM-Ózdi KC a Marosi István Városi Sportcsarnokban. Az egri gárda nyitotta az NB I/B kilencedik fordulójának találkozóját a hétvégén, azonban az első gólra egészen a második percig várni kellett. Ezt szinte azonnal viszonozta is a hazai csapat két egymást követő góllal. Ettől kezdve ment az adok-kapok, azonban az Ózd legalább egy találattal mindig tartotta az előnyét egészen a tizennegyedik percig, amikor a vendégek egyenlítettek, majd átvették a vezetést. Fej-fej mellett haladt a két csapat, egyikük sem tudott ellépni és jelentős különbségre szert tenni. Pihenőre is 11:11-es állással mentek. A második játékrészt ismét a vendégek találata nyitotta, ekkor ők bizonyultak erősebbnek. A harmincnegyedik percben már három góllal vezettek. A mieink igyekeztek változtatni ezen a felálláson. Ez a negyvenkilencedik percben sikerült is nekik, ekkor ugyanis újra egált mutatott az eredményjelző. A hátralévő időben a listavezetők bizonyultak erősebbnek, az ózdiaknak nem sikerült újra felzárkózni a végig kiélezett mérkőzésen. Végeredmény: ÓAM-Ózdi KC – QHB–Eger 24:27.

„Gratulálok a vendég csapatnak. Sajnos megérdemelten nyert, mert többet dobott, mint mi. Az első félidő első részében jól megoldottuk a nyitott védekezést, amire többet is készültünk. Az oké volt. Utána visszaváltottak, volt három eladott labdánk, amit egyből megbüntettek, abból volt x a félidő. Második félidőben úgy jöttünk ki, ahogy nem kellett volna. Azt hiszem megint négy egyes periódust csináltak, és megint rohantunk az eredmény után ezzel a két-három góllal. Utána visszajöttünk, ott emberelőnyben sajnos nem sikerült átvenni a vezetést, utána visszavették ők, és nem tudtuk sajnos a végére utolérni őket” - mondta Kocsis Csaba, vezetőedző.

Hozzátette, hogy adtak három olyan két percet az ellenfélnek, amit nem kellett volna. Ez a hat perc emberhátrány pedig nagy akadály volt a csapat számára. Az Eger azonban elvitte a két pontot és vezeti a tabellát.

„Erről beszéltünk, hogy ez tényleg egy szomszéd várak csatája, presztízs kérdés mind a két csapat számára és egy nagy rangadó lesz, ami a végjátékban fog eldőlni. Erre készültünk, az utolsó öt percre, hogy azt hogy kell majd megnyernünk, hogy ahhoz mit kell majd tennünk ötvenöt percig, hogy az utolsó öt percben magunk felé fordítsuk az eredményt. Én azt gondolom, hogy nagyon jól játszó két csapat volt, ha nem is jól játszott, de mind a két csapat nagyon küzdött és szeretett volna tényleg ma mindent beletenni. Én azt gondolom, hogy végig vezettük a mérkőzést, megérdemelten nyertünk, a taktikai dolgokat szépen betartottuk és ebből tudtunk olyan támadásokat vezetni, amiket szerettünk volna, úgyhogy maximálisan elégedett vagyok” - értékelt Tóth Edmond, vezetőedző.

A hétvégi vereségnek köszönhetően az ÓAM-Ózdi KC a tabella nyolcadik helyéről várja a folytatást. Legközelebb Békésre utaznak, ahol az Optimum Solar-Békési FKC gárdája látja vendégül őket. Hazai pályára november 19-én lépnek majd, amikor a debreceni DEAC érkezik hozzájuk.