Megyei sportlövő bajnokság - az ózdi Meteor Lövészklub biztosította a helyszínt
Sport
2022. nov. 12.

Megyei sportlövő bajnokság - az ózdi Meteor Lövészklub biztosította a helyszínt

Sportlövő bajnokságot rendezett első alkalommal a B.A.Z Megyei Sportlövők Szövetsége az ózdi Meteor Lövészklubbal karöltve. Az ózdiak elsöprő győzelmet arattak.

Nagy volt a nyüzsgés a Bolyki főút 13. szám alatt található lőtéren, hiszen a megyei sportlövő szövetség és az ózdi Meteor Lövészklub versenyt rendezett általános- és középiskolás diákok számára. Minden jelentkező felkészülten várta a napot. Nagy volt a tét, a Bajnok-címért indultak a vetélytársak. Közel negyven versenyző vett részt a megmérettetésen.

„Meg vagyok elégedve, jó a létszám, de ez ennél lehetne több is. Ez nem egy diákolimpia, hanem egy megyeileg meghirdetett verseny, ami továbbjutásos. Az első három versenyző jut tovább az országos döntőbe, ami december 17-én lesz Komáromban” - mondta Pintér László, a Meteor Lövészklub elnöke.

A versenyzők elfoglalták a lőállásokat, majd Pintér László ismertette a szabályokat. A fiatalok elhelyezték a lőlapokat és fegyelmezetten, nagy odafigyeléssel elkezdődött a nagy koncentrációt igénylő bajnokság. Fiúk és lányok egyaránt indultak a címért.

„Február elsején kezdtem el lőni, szenvedéllyel csinálom és nagyon szeretem. Az eredményeimről annyit, hogy az első versenyemen harmadik helyezést értem el, ott eljutottam az országos bajnokságra. Ma kicsit jobbra számítottam. Most csalódott vagyok, és legközelebb mindent beleadok a versenyen” - nyilatkozta Demjén Kira Lilien.

Pfaff Noel a Miskolci Hermann Ottó Gimnázium tanulója. Két éve gyakorolja a lövészetet, a Miskolci Vasutas Sportlövő Egylet tagjaként. Nagyon szereti ezt a sportot, sokat gyakorol, így egyre jobban fejlődik.

„Nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik kívülről. Ötödikes koromtól lövök, eredetileg azt hittem, hogy nagyon egyszerű lesz, de egyáltalán nem az. Meg kell szokni a puskát, mindig azt, amivel lövök. Meg kell tanulni a beállástól kezdve a légzésig mindent” - emelte ki Pfaff Noel.

A város első légfegyveres versenye, fölényes meteoros diadallal zárult. Csépányi Zsombor nyílt irányzékú légpuska, 20 lövés kategóriában első helyezést ért el. Tóth Nina nyílt irányzékú légpuska, 20 lövés kategóriában szintén első lett. Tóth Szonja zárt irányzékú légpuska, 20 lövés kategóriában a képzelt dobogó felső fokára lépett. Kovács Lara középiskolás, nyílt irányzékú légpuska, 20 lövés kategóriában második helyezett lett, Demjén Kira szintén középiskolás, nyílt irányzékú légpuska, 20 lövés kategóriában pedig harmadik. A december 17-i komáromi országos döntő a következő állomás, ahol hírnevet szerezhetnek a versenyzők Ózd városának.