Új helyszínen
Szabadidő
2021. szept. 7.

Új helyszínen

Újra megtartották a Bolyoki Vigadalmat szombaton. A változatos programokkal tarkított szabadidős eseményt immár 21. alkalommal szervezték meg városunkban.

A már hagyományos mazsorett menettáncot követően emléktáblaavatással indult a szombati események sora, amelyet dr. Mészáros Miklós tiszteletére helyeztek el az Újváros téri rendelő előtt. A következő helyszín pedig már a Bíben-völgy volt, ahol  elsőként az általános iskolások léptek fel. A fiatalok által előadott produkciók megalapozták a jó hangulatot.

Az idősebb korosztály is képviseltette magát, hiszen a gyerekek után az Ózdi Szívbetegek Egyesületének tagjai léptek színpadra, akik énekkel és különféle táncos koreográfiákkal szórakoztatták a résztvevőket. Az előző, azaz a XX. Bolyoki Vigadalom még 2019-ben volt, hiszen tavaly a járványhelyzet miatt nem tarthatták meg a rendezvényt. Ez a körülmény azonban a mostani esemény szervezésére is hatással volt.

„Függvénye volt annak, hogy milyen szigorítások várhatóak. Mikor lesz, amikor enyhítést kapunk a pandémia miatt. Amikor már biztos volt, hogy megrendezhetjük, akkor a sztárvendégekkel kötöttük meg először a szerződést. A gyerekekkel is felvettük a kapcsolatot. Nagyon-nagyon sokat köszönhetünk az önkormányzatnak, a képviselőknek, akik hozzásegítettek, hogy újra próbáljuk a közönséget, a környéken lakókat kicsit felrázni” - fogalmazott Heltovics Miklósné, főszervező.

Az eseményen a színpadi produkciók mellett a kisebbeknek a kézműveskedésre is lehetőségük volt, amelynek során az újrahasznosítás került előtérbe. A színpadon ezalatt a Dobi házaspárnak köszönhetően az operettslágerek legismertebb dallamai is felcsendültek.

Ezt követően Heltovics Miklósné és Farkas Péter Barnabás köszöntötték a résztvevőket. Az alpolgármester elsőként néhány szót szólt az esemény előzményeiről, majd kiemelte mindazt a munkát, ami e mögött áll. Emellett az új helyszínről is beszélt.
 
„Bevallom őszintén, hogy bátorkodtam azzal az ötlettel előállni Jolika irányába, hogy mi lenne, ha a Bíben-völgyben lenne idén megtartva ez a rendezvény. Én nem tudom, hogy onnan, az önök soraiból milyen a látvány. Remélem, hogy jól szórakoztak eddig is, és az utánunk következő előadókat is élvezettel fogják nézni és hallgatni” - mondta Farkas Péter Barnabás, alpolgármester.

Az eseményre Papp Nóra is kilátogatott, aki barátnőjével érkezett. Révay László pedig korábban is részt vett a Bolyoki Vigadalom programjain.

„Még nem voltam a Bolyoki Vigadalomban, mert nemrég költöztem Bolyokra, de nagyon jó kis összetartó társaság van itt. Sokan összegyűltek” - emelte ki Papp Nóra.

„Még nem néztem a programot, de idejövök a Bolyoki Körhöz, ott várnak szeretettel” - nyilatkozta Révay László.

A folytatásban az egyre nagyobb létszámú közönség sanzonokat hallgathatott Gregor Bernadett előadásában. Őt a Highland Bastards és a Mytra zenekarok követték, majd az ÓMI Zenés Színház tagjai léptek fel. Az este sztárvendége Pál Dénes volt. A 2012-es The Voice győztesének koncertjét követően a napot retro disco és tombolasorsolás zárta. A programról bővebb összefoglalót kedden, az Ózdi Városi Televízió Kaleidoszkóp című magazinjában láthatnak, amelyben a Gregor Bernadett-tel és Pál Dénessel készített interjút is megtekinthetik.