Előzetes betekintés – érdeklődő fiatalokkal telt meg a JAG tornaterme a nyílt napon
Oktatás
2022. nov. 22.

Előzetes betekintés – érdeklődő fiatalokkal telt meg a JAG tornaterme a nyílt napon

Nyílt napot rendeztek a JAG-ban. A helyi és a környező települések általános iskolás tanulói szép számmal vettek részt az eseményen. Többek között magyar, angol és boldogságórára is beülhettek.

Érdeklődő általános iskolásokkal telt meg ma reggel az egyik helyi középiskola tornaterme. Bolykiné Katona Erzsébet, az Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégium igazgatója bővebb tájékoztatót tartott azokkal a szakokkal kapcsolatban, amelyekre jelentkezhetnek. Emellett egy tornászbemutatót is megtekintettek a jelenlévők. Megtudhatták a nyolcadik osztályosok azt is, hogy milyen iskolán kívüli tevékenységen vehetnek részt, emellett fotókat is láthattak különböző kirándulásokról és eseményekről is.

„Nagyon tetszett nekem a bemutató, hangulatos az iskola. És nagyon kíváncsi vagyok a bemutató órákra, hogy milyenek lesznek” - mondta Tóth Dana.

A tornateremben tartott tájékoztatót követően több nyílt órára is beülhettek a fiatalok. Többek között magyar órán, angolon és fizikán is részt vehettek a tanulók. Egy különlegesen feldíszített teremben történelem órát, vagy éppen egy boldogságórát is megtekinthettek az érdeklődők.

„2019-ben volt utoljára intézményünkben hagyományos értelemben vett nyílt nap. Sajnos 2020-ban a járványügyi helyzet nem tette lehetővé, 2021-ben pedig az iskolában folyó felújítási munkálatok miatt maradt el ebben a formában a rendezvény. Ezért örültünk nagyon, hogy most ilyen nagy számban jöttek érdeklődő gyerekek az általános iskolákból” - nyilatkozta Czenéné Csomós Eszter, az Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégium intézményvezető-helyettese.

A helyi és a környező települések általános iskolás tanulói az órák végére szinte már otthonosan mozogtak az intézményben. A pedagógusok remélik, hogy több olyan fiatallal is újra találkozhatnak majd szeptembertől, akik ezt az intézményt választják és JAG-os diákként kezdik meg középiskolai tanulmányaikat.