Kigyulladt egy családi ház a Szentsimon úton
Hírek
2022. nov. 24.

Kigyulladt egy családi ház a Szentsimon úton

A szabálytalanul tárolt tüzelőanyag kapott lángra tegnap délután egy Szentsimon úton található családi házban. Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár azonban jelentős.

Gomolygó füstfelhő áradt ki a Szentsimon úton található épületből. Az utcában összegyűltek az emberek és figyelték az eseményeket. Az épületet ellepték az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság egyenruhásai, de a rendőrkapitányság és a mentőszolgálat munkatársai is a helyszínre siettek. A lánglovagok oxigénmaszkban hatoltak be az épületbe, hogy mihamarabb eloltsák a tüzet. Az égés nyomai az ablakokban is látszódtak, egy megperzselt ajtót pedig ki is kellett hozni az épületből. A gyors intézkedésnek köszönhetően sikerült megállítani a tüzet és elhárítani a veszélyt.

„A kollégáim kettő darab gépjárműfecskendővel és egy vízszállító gépjárművel vonultak a helyszínre. A kiérkezéskor a szolgálatparancsnok megállapította, hogy a tüzelő-fűtő berendezés mellett szabálytalanul tárolt tüzelőanyag kapott lángra. A kollégáim kettő darab úgynevezett előre szerelt magasnyomású sugárral avatkoztak be. A helyszínen személyi sérülés nem történt, az anyagi kár azonban viszonylag jelentős. A káresetnél a gázszolgáltató munkatársait is be kellett vonni” - mondta Tőkés Tamás, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka.