Meggyújtották az első lila gyertyát, a hit jelképét az adventi koszorún
Város
2022. nov. 28.

Meggyújtották az első lila gyertyát, a hit jelképét az adventi koszorún

Vasárnap meggyújtották az első gyertyát a Városház téren elhelyezett koszorún. Az eseményen Kellóné Mezőtúri Márta, az OKSB elnöke és Tóth Melinda Anna evangélikus lelkész mondott beszédet.

Rengetegen látogattak ki vasárnap a város főterére. Az adventi koszorún található első lila gyertya meggyújtása előtt Kellóné Mezőtúri Márta szólt a jelenlévőkhöz. Két kisfiúról mesélt el egy történetet, akik almát szerettek volna vásárolni. A stand tulajdonosa odaadta az apróságoknak ingyen a gyümölcsöt, azonban ők ennek ellenére is ki szerették volna fizetni.

„Én azt hiszem, hogy ezek a gyerekek, ha megnőnek, valóban egy becsületes, tisztességes, dolgozó, egymást szerető és tisztelő emberek lesznek. Hiszen már kicsiként is egy fura helyzetben így tudtak viselkedni. Én azt hiszem, hogy a jövőnk a gyerekek és az ifjúság kezében van. Mindent el kell követnünk, hogy megismerjék a hagyományainkat, megismerjék a családi szeretetet, mert akikké neveljük a gyerekeinket, olyan jövő elé fogunk nézni” - mondta Kellóné Mezőtúri Márta, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke.

A szeretet fontosságát hangsúlyozta Tóth Melinda Anna. Az evangélikus lelkész úgy fogalmazott, hogy barátaink, rokonaink, ismerőseink felé ki kell fejeznünk szeretetünket, hiszen ettől mi is és ők is boldogabban élhetünk.

„Mi emberek azért születtünk, kortól függetlenül, hogy az Istentől kapott szeretetet továbbadjuk. Advent ünnepét kezdjük el, ünnepeljük Jézus Krisztus születését, az ő csodálatos jelenlétét ebben a világban. Úgy gondolom, hogy nagyon lényeges, hogy egymás felé is tudjuk továbbadni, amit Istentől kaptunk mindannyian” - fogalmazott Tóth Melinda Anna, evangélikus lelkész.

A beszédeket követően a résztvevők az adventi koszorú köré gyűltek, amelyen Kellóné Mezőtúri Márta és Tóth Melinda Anna közösen gyújtották meg a hit gyertyáját. Ez a fény arra ösztönözhet minket, hogy mindig bizakodjunk, még a nehéz idők ellenére is és hogy lelki békénket megtalálva készüljünk az ünnepi időszakra.