Ünnepi díszbe öltöztek a motorosok
Város
2022. dec. 5.

Ünnepi díszbe öltöztek a motorosok

Adományokkal, ünnepi díszben indultak útnak a Gömöri Motoros Közösség tagjai immár kilencedik alkalommal. Városunkon belül és a környező településeken is jelen voltak hétvégén.

Ünnepi díszbe öltöztetett motorok jelentek meg a Polgármesteri Hivatal épülete mellett szombaton délelőtt. Szarvasagancsok, plüssállatok és számos, kreatív kiegészítő borította a járműveket. A Gömöri Motoros Közösség immár kilencedik alkalommal gyűlt össze ilyen formában.

„2013-ban kezdődött ez a Mikulás akció. Gábornak az ötlete volt. Akkor még egy-két ember volt csak, nem volt ez a nagy csapat, aztán szép lassan felfejlődött. Mi konkrétan 2017-ben csatlakoztunk hozzájuk, és azóta is minden évben jövünk ki ide a térre, illetve hát mindenkihez, aki kéri és aki ismerős gyerek” - mondta Fazekasné Szabján Erika, szervező.

Nem csak a motorok, a rajtuk utazók is jelmezt öltöttek. Számos Mikulás és rénszarvas jelent meg, de volt krampusz és angyal is. Az arra járók megcsodálták a csapatot, többen fényképezkedtek is velük még az indulás előtt. A menetnek egyébként jótékonysági célja van.

„Gyerekotthonoknak gyűjtünk elsősorban. Van két gyerekotthon. A csecsemő otthon, ahova babaápolási termékeket viszünk és mindent, ami nekik kellhet és még Kurityánban a gyerekotthonba. Ott ugye speciális gyerekek vannak, nekik viszünk édességet, ruhaneműt. A városban is vannak olyan családok, akiket már támogattunk, és akkor őket is meglátogatjuk. És persze aki felkér minket, hogy szeretnék, ha megállnánk és adnak csomagot, mi azt szívesen elvisszük oda, megállunk és átadjuk” - nyilatkozta Hernádi Zsuzsanna, szervező.

A csapat tagjai tehát elindultak, hogy minden ajándékot időben kézbesíteni tudjanak. Városszerte és a környező településeken is találkozhattak velük az emberek. Minden állomásuknál átadták az ajándékot, ezzel is szebbé téve a kicsiknek az ünnepet, akik közül a bátrabbak énekeltek is cserébe. Rövid beszélgetés és fényképezkedés után azonban robogtak tovább, ugyanis sok gyermek várta őket hétvégén.