Kóbor kutyákat fogtak be a Ózd Városi Rendészet munkatársai, az Ózdi Állategészségügyi Telep képviselőivel karöltve
Város
2023. febr. 13.

Kóbor kutyákat fogtak be a Ózd Városi Rendészet munkatársai, az Ózdi Állategészségügyi Telep képviselőivel karöltve

Az Ózd Városi Rendészet és az Ózdi Állategészségügyi Telep munkatársai kóbor kutyákat fogtak be Karuban ma délelőtt. Az akció célja, hogy a gazdátlan ebeket megfelelő körülmények közé tudják helyezni.

Kedves szavakkal és finom simogatással adnak bátorítást a félszeg kutyusoknak az Ózdi Állategészségügyi Telep képviselői, hogy a chip olvasóval be tudják azonosítani, ki a gazdájuk. Kóbor állatokra hívták fel a figyelmet a Karu városrészben élők, dr. Csuzda Gábor területi képviselő azonnal a tettek mezejére lépett.

„Számos lakossági jelzést kaptunk innen a Karu városrészből, hogy kóbor kutyák illetve gazdátlan kutyák találhatók itt. Ezért egyeztetve az Ózd Városi Rendészettel és az Állategészségügyi Teleppel, egy bejárást tartottunk a mai napon, amely sajnos sikeresnek mondható, mert több kutyát is sikerült befognunk. Bízunk benne, hogy egy kicsit javítani tudtunk az itteni helyzeten, de a továbbiakban még tervezünk ilyen bejárásokat” - mondta dr. Csuzda Gábor, területi képviselő.

Amennyiben találnak a kutyában azonosítót, akkor egyszerűen hazaszállítják, de ha nem, akkor az Állategészségügyi Telepre viszik, ahol orvosi vizsgálat következik. Tizennégy nap elhelyezés után az állat örökbe adható. A bejárás során a lakóktól érdeklődtek a kutyákról. Sajnos sok gazdanélküli állat kóborol az utcákon, így az akció bejárás és ezzel együtt a befogás eredményesnek mondható.

„Van egy anyakutya két kölyökkel és két további gazdátlan állatot találtunk, melynek gazdája beazonosítatlan. Képviselő úr kezdeményezésére csináltuk ezt a bejárást. Én felajánlottam a többi képviselőnek is, hogy nyitottak vagyunk hasonló akcióra, úgy-hogy várhatjuk a közeljövőben további területeken is. Reméljük, hogy hasonló eredményekkel fogunk járni” - nyilatkozta Fidrus Péter, az Ózdi Állategészségügyi Telep telepvezetője.

A felelős állattartásról is beszéltek a lakóknak. Hangsúlyozták, bármilyen állatot tartanak otthon, rendszeresen gondoskodni kell róla. Fontos, hogy megfelelő, egészséges táplálékot kapjon, illetve minden nap biztosítva legyen számukra a friss víz. A begyűjtött ebek nem voltak rossz állapotban, az anyakutya volt kissé legyengülve, de a gondos odafigyelés és törődés bizonyára felerősíti majd a kóbor ebet, aki talán gazdára is találhat.