A várost képviseli – Homai Patrik a magyar ökölvívó válogatott serdülői közé került
Sport
2023. febr. 15.

A várost képviseli – Homai Patrik a magyar ökölvívó válogatott serdülői közé került

Meghívtak a magyar ökölvívó válogatott serdülői közé egy ózdi fiatalt. Homai Patrik városunkat képviselve már részt is vett egy egyhetes edzőtáborban.

Az Ózdi Géza Úti Sport és Testépítő Egyesület Ökölvívó Szakosztályának edzői a hét minden napján tartanak tréningeket a versenyzőknek. Az egyik ígéretes tehetség, Homai Patrik tavaly megnyerte a magyar bajnoki címet, ezért őt most automatikusan meghívták a serdülő válogatottba, ami azt jelenti, hogy innentől kezdve különböző csapattalálkozónkon ő is hazánkat képviseli majd. Már egy edzőtáborban is részt vett Egerben, ahol egy hetet töltöttek el a résztvevők.

„Nagyon jó volt az a hét. Minden nap volt edzés. Volt kinti és benti is. Mindig volt éles kesztyűzés. Este kilenckor le kellett feküdni és reggel hétkor pedig felkelni. Reggel torna, futás, utána délben edzés, ilyen éles menet” - nyilatkozta Homai Patrik, az Ózdi Géza Úti Sport és Testépítő Egyesület ökölvívója.

Az edzők próbálnak minél több megmérettetésen megjelenni a versenyzőkkel. Február elején Egerben voltak egy küzdelmi napon hat ózdi taggal. Április közepén a diákolimpiára is beneveznek, ami nagyon komoly munkát igényel. Az edzés csak egy része a felkészülésnek, hiszen a versenyhelyzetet is minél többször meg kell tapasztalniuk a fiataloknak.

„Ahhoz, hogy egy magyar fiatalember nemzetközi szinten is megmérettethesse magát, ezt 8-10 évesen el kell kezdeni. Az lenne a jó, ha már a serdülő korosztályt, a 13 éves kort eléri, ő már 30-40 meccsen túl legyen. Legyen egy versenyrutinja, ugyanis a legtöbb versenyző, aki edzésen jól teljesít, bemegy a ringbe és nagyon sokszor lefagy. Szokni kell ezt a közeget” - mondta Molnár Márk, az Ózdi Géza Úti Sport és Testépítő Egyesület edzője.

Terveik között szerepel a II. Ózdi Ökölvívó Kohász Kupa megszervezése, amelynek időpontját előreláthatólag májusra teszik majd. Addig is rengeteg megmérettetésen vesznek még részt, hogy minél többet gyakorolhassanak. Emellett pedig az itthoni edzéseket sem hanyagolják el, hiszen egy ilyen sporthoz elengedhetetlen az állandó erősítés.